5m/s 5G najszybszy laser Kimla

Wycinarki i grawerki laserowe oraz ogólne dyskusje dotyczące laserów

LASER_Bobby
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2

Post napisał: LASER_Bobby » 19 cze 2014, 01:00

www.kimla.pl_ pisze:Zapewniam, że Pan Kimla wychowując się w rodzinie prawniczej jest z tą dziedziną obyty i na pewno nie da sobie w kaszę dmuchać.
Jeśli ktoś rozpowszechnia nieprawdziwe informacje w środkach masowego przekazu musi liczyć się z poważnymi konsekwencjami.
Jeśli ktoś ma choć trochę refleksu proszę takie wpisy pousuwać ponieważ niedługo może być już za późno.

Zachęcam natomiast do merytorycznej dyskusji o konkretnych rozwiązaniach technicznych stosowanych w laserach.
Chętnie podejmę poważną polemikę.

Ale podając tezy proszę również podawać argumenty ponieważ "tak jest bo tak i koniec" nie jest zbyt wiarygodnym argumentem.
Nie rozmawiamy o zabawkach więc proszę bądźcie poważni.

W miarę możliwości proszę również o podpisywanie się z jakiej firmy jesteście ponieważ zaangażowanie niektórych osób wyłącznie w ataki na firmę Kimla wskazują, że konkurencji wysiadają nerwy.

Proszę się podpisać i wówczas poważnie porozmawiamy.
Możecie sobie wymyślić wypasione nicki np: Tyranogermanus Rex albo Byraprozaur.

Nie bądźcie tchórzami, przyłbica w górę!
Moze kolega zacznie tak z imienia i nazwiska moze jeszcze stanowisko w KIMLA i wszystko bedzie jasne... sledze ten watek i zygac mi sie chce na autoreklame KIMLA na ktora pozwalaja admini... ot tyle

LASER_BOBBY ( to jest moje imie tutaj i nikomu nic do tego a juz najbardziej tobie KIMLA)

Tagi:

Autor tematu
www.kimla.pl_
Posty w temacie: 77

Post napisał: www.kimla.pl_ » 19 cze 2014, 01:48

No cóż, nie wszyscy "Polacy" kochają sukcesy rodaków.
Ale to już taka nasza przywara.

bh91
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 1

Post napisał: bh91 » 19 cze 2014, 05:06

No cóż, nie wszyscy "Polacy" kochają sukcesy rodaków.
Ale to już taka nasza przywara.
To akurat 100% prawda...

mariuszd.93
Posty w temacie: 7

Post napisał: mariuszd.93 » 25 cze 2014, 22:44

Oczywiście ja też podziwiam sukcesy Polaków.
Tylko zastanawia mnie jedno....
Czy Pan Kimla dzięki temu że jest z rodziny prawniczej, może szkalować wszystkich wokół?
Proszę zapoznajcie się z wpisami KIMLA.PL nie tylko w tym wątku i sami wyciągnijcie wnioski...

Autor tematu
www.kimla.pl_

Post napisał: www.kimla.pl_ » 27 cze 2014, 10:21

Stwierdzenie faktów nie jest szkalowaniem tylko przedstawieniem aktualnego stanu w rozwoju techniki laserowej u poszczególnych producentów.
Jeśli ktoś chce zdementować jakąkolwiek przekazaną informację proszę to po prostu zrobić ponieważ nikt nie wie do czego konkretnie kolega się odnosi.

Jeśli kolega Mariusz życzy sobie merytorycznej dyskusji bardzo proszę o konkrety.
Proszę zadać jednoznacznie pytanie dotyczące laserów Kimla lub naszych wypowiedzi -chętnie odpowiemy.

Awatar użytkownika

slashdot
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 22

Post napisał: slashdot » 27 cze 2014, 14:37

Wielki powrót wątku: 5m/s 5G najszybszy laser Kimla ze śmietnika CNC forum.

Wyrazy szacunku dla moderatorów i samego autora. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

251mz
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 10

Post napisał: 251mz » 27 cze 2014, 16:38

slashdot pisze:Wyrazy szacunku dla moderatorów
Moderatorów się nie czepiaj!
Wątek przesunął właściciel forum...

Autor tematu
www.kimla.pl_

Post napisał: www.kimla.pl_ » 27 cze 2014, 17:52

To ja szanownemu koledze bardzo dziękuję za wyrazy szacunku ponieważ nie spodziewał bym się tego po koledze. Szczególnie doceniam postawę kolegi po dotychczasowych postach skierowanych w naszą stronę.
Ale lepiej późno niż wcale.
W związku z taką radykalną zmianą postawy serdecznie zapraszam na kawę do Częstochowy.
Podobno mamy dobrą :)

Awatar użytkownika

slashdot
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 22

Post napisał: slashdot » 27 cze 2014, 18:52

251mz pisze: Wątek przesunął właściciel forum...
...Aaa to w takim razie pozdrowienia dla właściciela forum!

www.kimla.pl_ pisze:To ja szanownemu koledze bardzo dziękuję za wyrazy szacunku ponieważ nie spodziewał bym się tego po koledze. Szczególnie doceniam postawę kolegi po dotychczasowych postach skierowanych w naszą stronę.
Moja postawa do tego co tu wypisuje www.kimla.pl_ jest bardzo krytyczna. Zupełnie nie podoba mi się sposób promowania na tym forum i targach w Poznaniu, jakby nie było maszyn, które mogą znaleźć swoje miejsce na rynku. Jasne jest, że nie mają i nie będą miały dużego znaczenia dla ogólnej ilości sprzedaży tego typu maszyn w Polsce, ale małe firmy mogą się zainteresować. Eagle robi to zdecydowanie lepiej i zostało to dostrzeżone na świecie (np. dobry pomysł aby pokazać się w zeszłym roku na FABTECH w Chicago).

Czas poświęcony na pisanie postów i pieniądze przeznaczona na reklamę na CNC FORUM można było zdecydowanie lepiej wykorzystać np. na wynajęcie dobrej agenci PR, która najpierw skutecznie i z pomysłem wypromowałaby firmę KIMLA, a później samą wycinarkę Flashcut. A teraz to 2 lata w plecy i na wszystko za późno. Z promocją wycinarek nie wyszło, ale może niedługo firma KIMLA zacznie produkować np. super szybkie drukarki 3D, a ich promocję zacznie bardziej profesjonalnie.

Natomiast, prawie wszystko, to co wypisują tutaj młodzi i marni handlowcy z konkurencji, często bardziej agresywni niż sam www.kimla.pl_ potwierdza, że nie potrafią i prawdopodobnie nie będą skutecznie sprzedawać swoich maszyn w przyszłości. Ale to dobrze.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:grin:

Autor tematu
www.kimla.pl_

Post napisał: www.kimla.pl_ » 27 cze 2014, 20:03

A ja myślałem, że już kolega ochłonął ale jak widać nic z tego.
Co merytorycznego swoją wypowiedzią wprowadził kolega do wątku?
Nasze zaangażowanie w reklamę maszyn Kimla jest dość oczywiste i nie budzi zdziwienia.
Jednak agresywne zachowanie kolegi wskazuje, że emocjonalnie lub faktycznie jest kolega związany z firmą konkurencyjną ponieważ nikt inny by tyle czasu nie poświęcał na czarny PR.

Wszystko kolega odwrócił do góry nogami.
Firma Kimla w taki a nie inny sposób promuje swoje maszyny ponieważ to przynosi efekty i powoduje, że ilość sprzedawanych maszyn ciągle rośnie.
Inne firmy mogą tylko pomarzyć o takiej sprzedaży.

My jesteśmy bardzo zadowoleni a wycinarki laserowe są hitem sezonu ponieważ po prostu są bezkonkurencyjne.
Klienci po przeanalizowaniu faktów, przeprowadzeniu prób nie mają wątpliwości, że wybór maszyn Kimla jest najlepszym rozwiązaniem na naszym rynku.

Podkreślam, że firma Kimla koncentruje się na polskim kliencie i to tego rynku odnosi swoje sukcesy.

Nie ma sensu porównywać się z dinozaurami ponieważ dla nich rynek polski jest bardzo mały ponieważ mają po prostu za drogie maszyny dla wielu polskich klientów a nie jest to również podyktowane zwiększoną wydajnością ponieważ maszyny Kimla są po prostu tańsze i wydajniejsze.

Wybór jest bezkompromisowy więc klient nie ma się nad czym zastanawiać.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Wycinarka Laserowa / Grawerka Laserowa / Lasery”