Frezarka konstrukcja stalowa pole pracy 840x480x200
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 6
A sprawdzałeś datasheeta? Bo na tabliczce znamionowej masz obroty, do ktorych serwa trzymają moment. Moje tez maja napisane 3000rpm, a w datasheecie wyraźnie opisane ze max speed 5000obr/min, do 3tys stały moment, powyzej spada. Montujac sruby ze skokiem 10mm i 1:1 robi Ci sie 50m/min. Trzeba Ci tyle w zetce? Wg mnie lepszą opcją jest dać srube z mniejszym skokiem i majac większą siłe podnieść przyspieszenia. Wg mnie nic tak nie poprawia dynamiki maszyny jak solidne przyspieszenia.kamil1986 pisze:dudi1203serwa na 3000obr.
Popatrz troche w temacie o mojej maszynce co robią serwa 400W. Jako ciekawostke powiem, ze stigal montuje do swoich wielkogabarytowych plazmowek 2x400W jako naped bramy co wazy 700kg. I to gania 50m/min i 0,3g przyspieszenie.
Pomysl o solidnym przykręceniu tego do podłogi. U mnie jak dobrze bramą poruszam to ~700kg maszyna podskakuje bo mam za słabą podstawe.
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
Jasne że można, wrzeciono sporo potrafi zrobić na początekkamil1986 pisze:Co do wrzeciona na za które dostaje baty:) na razie mi wystarczy takie w zupełności jak by co to zawsze mogę zmienić co nie?

Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...