A masz wgląd w ich platformy na których tradują? znam dziesiątki osób, które siedzą w tym temacie, niektórzy latami opracowują systemy typu quant i niestety nikt nie zarabia. Wiem, że istnieje te tajemnicze 5% ale tak jak pisze to wabik na leszcza, poza grą typu inside jest to tak stworzone aby nie zarabiać(uwzględniając przy tym architekturę samych platform do tradingu to po prostu nie ma prawa działać) detaliści grają na platformach, które wbrew twierdzeniom iż są ECN tak naprawdę są co najwyżej STP bo nikt nie wrzuca przecież zlecenia detalisty do matchowania z ofertą dużego funduszu czy banku, detal zawsze widzi jakąś wirtualną cenę wymyśloną przez brokera( czyli widzi kwotowanie brokera nie rynku) poza tym jeżeli broker wykryje, że zarabiasz szybko przestaniesz to robići zaczną się requoty i inne rzeczy( niektórzy wynajdywali błędy w kwotowaniach brokerów, kiedyś można było wykorzystać opóźnienia jednych względem drugich, ale to były początki rynku fx). Także jeżeli ktoś twierdzi, że zarabia na rynku forex i z tego ma pieniądze nie z innych rzeczy to niech ci pokarze swoje konto inaczej takie pieśni można włożyć między baśnie( istnieją też sytuacje w których brokerzy tworzy historię kont demo tak aby wyglądało na konto real to szczególnie przy naciąganiu planktonu na różnego rodzaju kursy, szkolenia i podobne rzeczy.trzasu pisze:Zarabiają, zarabiają, wiem, że komuś kto przegrał walkę na giełdzie trudno uznać iż inni mogą wygrywać, ale są ludzie którzy z giełdy żyją i zarabiają, może nie 10% ale 5% ale są ( i nie chodzi tutaj o instytucje), te 10% to średnia, w 2007 roku każdy zarabiał ...
giełda forexowa
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 6
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 19
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 6
No to broker MM czyli grasz na jego podwórku nawet nie udają jakiegoś STP( oni grają zawsze przeciwko klientowi w modelu MM) i teraz pomyśl czy gdyby wiedzieli, że detal zarabia otwierali by taki biznes?bartuss1 pisze:pochwale sie w grudniu
moja platforma ironfx
na obrazku ciach 100 zł gorna niebieska wejscie, dola niebieska wyjscie
A na koniec wrzucam link do ciekawego wywiadu z gościem, który tradował w największych bankach.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 49
Pisze o giełdzie ogólnie, nie konkretnie forexie, pisałem wcześniej, że nie znam nikogo kto by z forexa wyszedł na plusie, z gpw owszem.Cncuslugi pisze:A masz wgląd w ich platformy na których tradują?trzasu pisze:Zarabiają, zarabiają, wiem, że komuś kto przegrał walkę na giełdzie trudno uznać iż inni mogą wygrywać, ale są ludzie którzy z giełdy żyją i zarabiają, może nie 10% ale 5% ale są ( i nie chodzi tutaj o instytucje), te 10% to średnia, w 2007 roku każdy zarabiał ...
Pisząc o 10% i 5% nie ma na myśli zarobku tylko procentowy udział ludzi którzy zarabiają

Ostatnio zmieniony 04 cze 2014, 21:30 przez trzasu, łącznie zmieniany 1 raz.