Plazma nie zajmująca miejsca :)
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 18
- Kontakt:
powrót do ploterka 
druga i trzecia oś w trakcie - jednak masa znacznie rośnie i podparłem kółkiem co nie zmienia funkcjonalności i zajętości miejsca - jednak teraz dokładnie widać przy gwałtownych nawrotach, że końcówka się odchyla - nie jest to znaczące dla mnie do testów elektroniki - bliżej prowadnicy jest OK ale jeśli miałbym robić taką samą składaną ale wysokiej jakości "produkcyjną" to "pomysł na" jest taki, że wystarczy na końcu zamiast kółka zamontować silnik z zębatką, która będzie jeździła po listwie zębatej (napędzała drugą stronę).....
To taka złota myśl dla tych co chcą taką maszynkę sobie sprawić...

druga i trzecia oś w trakcie - jednak masa znacznie rośnie i podparłem kółkiem co nie zmienia funkcjonalności i zajętości miejsca - jednak teraz dokładnie widać przy gwałtownych nawrotach, że końcówka się odchyla - nie jest to znaczące dla mnie do testów elektroniki - bliżej prowadnicy jest OK ale jeśli miałbym robić taką samą składaną ale wysokiej jakości "produkcyjną" to "pomysł na" jest taki, że wystarczy na końcu zamiast kółka zamontować silnik z zębatką, która będzie jeździła po listwie zębatej (napędzała drugą stronę).....
To taka złota myśl dla tych co chcą taką maszynkę sobie sprawić...
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
silnik + koło ogumowane lub silikon i śmiga, a zębatki nie trzeba mocować
obliczyć ile to PI ma razy oko dla silnika
nie powinno ślizgać sie na równej podłodze
pozostaje problem fugowania płytek
obliczyć ile to PI ma razy oko dla silnika
nie powinno ślizgać sie na równej podłodze
pozostaje problem fugowania płytek

[b]MACH3 cnc[/b]Tworzenie Makr do palników magazynków THC OHC inne[b]EKRANY dla firm producentów maszyn[/b] Budowa sprzedaż wypalarki plazma gaz obrotnice Elektrodrążarki Frezarki Tokarki Giętarki3D inne wg zlecenia 888 708 196 Tomek Komor [email protected]
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 18
- Kontakt:
jak napisałem - ja nie tnę, ja potrzebuję do testów więc mi wystarczy, jutro pokażę jak to jeździ w trzech osiach.
[ Dodano: 2014-10-08, 20:13 ]
Moja MINI - MASZYNKA prawie gotowa ( jeszcze nie tnie ale działa ) - czekam na skrzynkę i muszę jeszcze jakiś skromny ruszt z "wanną" na syf. wymyślić
[youtube][/youtube]
powiem tylko, że nic więcej mi nie potrzeba
[ Dodano: 2014-10-08, 20:13 ]
Taacricket199 pisze:coś nowego?
Moja MINI - MASZYNKA prawie gotowa ( jeszcze nie tnie ale działa ) - czekam na skrzynkę i muszę jeszcze jakiś skromny ruszt z "wanną" na syf. wymyślić
[youtube][/youtube]
powiem tylko, że nic więcej mi nie potrzeba

Ostatnio zmieniony 08 paź 2014, 20:24 przez prokopcio, łącznie zmieniany 2 razy.