pozdr.
andrzej
Czy da się określić przy jakich sytuacjach zjawisko wstępuje lub przynajmniej przy jakich nie występuje na pewno?grzesik12 pisze:Pierwsza tuba jaka była zamontowana była cała szklana więc ten defekt mógł nie być widoczny następnie na drugiej i teraz na trzeciej tubie występują takie przypalenia, mówiąc o odbiciach od stołu czy tez od materiału obrabianego, chciał bym zauważyć że przedstawione zjawisko raczej nie występuje cały czas ponieważ staram się kontrolować jego występowanie i wynika, że sytuacja ta występuje co jakiś czas.
Złącza można na wszelki wypadek ucywilizować przez wlutowanie w miejsca dla krokodylków jakichś konektorów i zabezpieczenie miejsca koszulką termokurczliwą. Same krokodyle wymienić na wtyki. Byłaby większa powierzchnia styku, więc i uniknęłoby się iskrzenia. Można by to przerobić chociażby na banany, ale nie wydaje mi się, żeby to było źródłem przypaleń od frontu.grzesik12 pisze:Co do zamontowania krokodyla, to mogę powiedzieć, że podczas grawerowania, patrząc na złącze plusowe (czerwony przewód) to widoczne jest delikatne iskrzenie w okolicy złącza, przeczyściłem końcówkę ale to nie pomaga.
Witam