przyspieszenie coriolisa miales na mysli, a moneta musialabyc przyklejona na przezroczystym superglu albo kropelce, po zabawie nie widzialem zeby ją kto przesuwałAlvar4 pisze:bo niby badali tam jakieś drgania skorupy ziemskiej czy coś tam
Sztywność Maszyn CNC
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 9
Błąd, to producent założył temat i przeczytaj co napisał.Alvar4 pisze:No loża szyderców normalnie. Cały ten wątek to takie bicie piany i wyżywanie swoich frustracji na producencie.

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 9
masz w pełni racje - ale z drugiej strony - sami sie wystawiliAlvar4 pisze:No loża szyderców normalnie. Cały ten wątek to takie bicie piany i wyżywanie swoich frustracji na producencie. Prześciganie się w tym który mu lepszy tekst puści. ..:
może gdyby podejście zakladającego wątek byl bardziej aktywny i merytoryczny - watek rozwijałby sie inaczej
a poza tym takie prawa każdego forum - mozna dostacpo du***..
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 5
Nie, Alvar. Spójrz na to z tej strony.Alvar4 pisze:No loża szyderców normalnie. Cały ten wątek to takie bicie piany i wyżywanie swoich frustracji na producencie.
Forumowicz założył temat. W jakiś sposób jest związany z produkcją amatorskich obrabiarek (bo że sam projektuje, produkuje, obsługuje to nic na to nie wskazuje ). To, że w jakiś sposób przyczynia się do produkcji i jeszcze dodatkowo chce na tym zarobić, to jak najbardziej w porządku.
Problem polega na tym, że chce wskoczyć na półkę „zawodową” poprzez nieudolną reklamę.
Drugi problem to to, że źle trafił z takim działaniami – Eskimosowi lodówki przecież nie sprzedasz.
Trzecie, to że prowokuje ludzi – w dobrej wierze rozpoczęto z nim rzeczową polemikę, a on stosuje taktykę przemilczeń, marketingowego bełkotu, albo reklamy w rodzaju Telezakupy Mango.
Czwarte, to że ma braki w wiedzy i nadrabia je słowną ekwilibrystyką. Popatrz co on pisze na przykład – ramy wyżarzają, ale naprężenia konstrukcji są likwidowane po zalaniu magiczną miksturą. A w ogóle ta mikstura zasadniczo nadaje sztywność, a sam materiał rodzimy ramy jest tylko obudową.
Piąte, to że facet chce uszczknąć trochę informacji, co widać, ale ma jakieś opory przed zapytaniem, więc stosuje swego rodzaju podchody.
-
- Posty w temacie: 11
Oj kolego bartuss1 proszę doucz się nie ma czegoś takiego jak "przyspieszenie coriolisa"bartuss1 pisze:przyspieszenie coriolisa miales na mysli, a moneta musialabyc przyklejona na przezroczystym superglu albo kropelce, po zabawie nie widzialem zeby ją kto przesuwałAlvar4 pisze:bo niby badali tam jakieś drgania skorupy ziemskiej czy coś tam
jest coś takiego to "SIŁA" ale nie w tym kościele i ona na pewno na ciebie działa i zdecydowanie też na mózg.
Odniosę się do tego bełkotu.
Prawdą jest, że Kimla i Plot dawno już wam odjechały z zasięgu konkurencji.
Żadna szanująca się firma nie weźmie pod uwagę, innego producenta niż te firmy (poza może jeszcze kilkoma wyjątkami w dedykowanych branżach). Nie słyszałem też nigdy by te firmy złe słowo o sobie powiedziały co ktoś tam wcześniej sugerował.
Prawdą jest, że to forum jest dla amatorów siedzących po nocach szukających wiedzy a ja tu widzę samych "wielkich" producentów z doświadczeniem kilku maszyn - zarobkujących łapiąc jakiegoś świeżaka i wprowadzając zamęt wśród fachowych porad od mądrych ludzi sprowadzając do swojego poziomu wiedzy.
Ja na przykład dowiedziałem się dość sporo choć wartościowe informacje przykryliście wrzaskami frustratów dla których Kimla i Plot to wrogowie nr1 jak i sami dla siebie.
Kimla to firma z która powinniście być dumni uczyli was jak polepszyć swoje produkty choćby słynnymi zagadkami ale nie trzeba było kosić każde słowo. To samo robicie teraz z Plot.
Ja na przykład dowiedziałem się sporo z tego postu.
Filtry wahadłowe, sztywność systemu, zalewanie bram, itd.
Jeśli profesjonaliści w tej dziedzinie przestaną pisać to kto od kogo będzie się uczył.....
W trumnie z Baltony wyglądasz jak żywy
-
-
- Posty w temacie: 11
Zgadzam się z częścią tego co piszesz ale nie było jeszcze twojego postu jak pisałem. I kim ty jesteś by mi uwagę zwracać. Napisałeś(aś) i wszyscy mają się z tym zgadać- nie przesadzaj kolego nie tylko ty czytasz książki ale w dziedzinie manipulacji to chyba kolega zarył bo to już obsesja.gregor1975 pisze:Ty, umiesz Ty czytać? Ze zrozumieniem oczywiście. Jak tak, to zerknij dwa posty, i więcej, do góry. Tam jest esencja. A o ewolucji producentów maszyn to może w innym temacie, dobrze?
W trumnie z Baltony wyglądasz jak żywy
-