Sztywność Maszyn CNC

Maszyny ze stali, aluminium, odlewów itp.
Tu możesz również przedstawić się i opisać swoją maszynę
Awatar użytkownika

bartuss1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 13
Kontakt:

Post napisał: bartuss1 » 20 mar 2014, 22:13

Alvar4 pisze:bo niby badali tam jakieś drgania skorupy ziemskiej czy coś tam
przyspieszenie coriolisa miales na mysli, a moneta musialabyc przyklejona na przezroczystym superglu albo kropelce, po zabawie nie widzialem zeby ją kto przesuwał

https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign

Tagi:

IMPULS3
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 9

Post napisał: IMPULS3 » 20 mar 2014, 22:14

Alvar4 pisze:No loża szyderców normalnie. Cały ten wątek to takie bicie piany i wyżywanie swoich frustracji na producencie.
Błąd, to producent założył temat i przeczytaj co napisał. :) Dla mnie to raczej obrona przed wciskaniem głupoty, bo jeżeli ktoś buduje maszynę i umieszcza w niej wózki maksymalnie blisko siebie tylko dlatego że coś tam wymodził w konstrukcji bramy i do tego zapewnia mnie o tym, że te maszyny są sztywne to jest to przegiecie. A po za tym to było trochę nudno na forum więc każdy temat czasem jest przydatny. :)

qrba
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 9

Post napisał: qrba » 20 mar 2014, 22:18

Alvar4 pisze:No loża szyderców normalnie. Cały ten wątek to takie bicie piany i wyżywanie swoich frustracji na producencie. Prześciganie się w tym który mu lepszy tekst puści. ..:
masz w pełni racje - ale z drugiej strony - sami sie wystawili
może gdyby podejście zakladającego wątek byl bardziej aktywny i merytoryczny - watek rozwijałby sie inaczej

a poza tym takie prawa każdego forum - mozna dostacpo du***..

gregor1975
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 5

Post napisał: gregor1975 » 20 mar 2014, 22:57

Alvar4 pisze:No loża szyderców normalnie. Cały ten wątek to takie bicie piany i wyżywanie swoich frustracji na producencie.
Nie, Alvar. Spójrz na to z tej strony.

Forumowicz założył temat. W jakiś sposób jest związany z produkcją amatorskich obrabiarek (bo że sam projektuje, produkuje, obsługuje to nic na to nie wskazuje ). To, że w jakiś sposób przyczynia się do produkcji i jeszcze dodatkowo chce na tym zarobić, to jak najbardziej w porządku.

Problem polega na tym, że chce wskoczyć na półkę „zawodową” poprzez nieudolną reklamę.

Drugi problem to to, że źle trafił z takim działaniami – Eskimosowi lodówki przecież nie sprzedasz.

Trzecie, to że prowokuje ludzi – w dobrej wierze rozpoczęto z nim rzeczową polemikę, a on stosuje taktykę przemilczeń, marketingowego bełkotu, albo reklamy w rodzaju Telezakupy Mango.

Czwarte, to że ma braki w wiedzy i nadrabia je słowną ekwilibrystyką. Popatrz co on pisze na przykład – ramy wyżarzają, ale naprężenia konstrukcji są likwidowane po zalaniu magiczną miksturą. A w ogóle ta mikstura zasadniczo nadaje sztywność, a sam materiał rodzimy ramy jest tylko obudową.

Piąte, to że facet chce uszczknąć trochę informacji, co widać, ale ma jakieś opory przed zapytaniem, więc stosuje swego rodzaju podchody.

kamar
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 30
Kontakt:

Post napisał: kamar » 20 mar 2014, 23:02

Alvar4 pisze: i wyżywanie swoich frustracji na producencie.:
Trochę dziwnie to odbierasz :)

Awatar użytkownika

szymo23
Posty w temacie: 11

Post napisał: szymo23 » 20 mar 2014, 23:22

bartuss1 pisze:
Alvar4 pisze:bo niby badali tam jakieś drgania skorupy ziemskiej czy coś tam
przyspieszenie coriolisa miales na mysli, a moneta musialabyc przyklejona na przezroczystym superglu albo kropelce, po zabawie nie widzialem zeby ją kto przesuwał
Oj kolego bartuss1 proszę doucz się nie ma czegoś takiego jak "przyspieszenie coriolisa"
jest coś takiego to "SIŁA" ale nie w tym kościele i ona na pewno na ciebie działa i zdecydowanie też na mózg.

Odniosę się do tego bełkotu.

Prawdą jest, że Kimla i Plot dawno już wam odjechały z zasięgu konkurencji.
Żadna szanująca się firma nie weźmie pod uwagę, innego producenta niż te firmy (poza może jeszcze kilkoma wyjątkami w dedykowanych branżach). Nie słyszałem też nigdy by te firmy złe słowo o sobie powiedziały co ktoś tam wcześniej sugerował.

Prawdą jest, że to forum jest dla amatorów siedzących po nocach szukających wiedzy a ja tu widzę samych "wielkich" producentów z doświadczeniem kilku maszyn - zarobkujących łapiąc jakiegoś świeżaka i wprowadzając zamęt wśród fachowych porad od mądrych ludzi sprowadzając do swojego poziomu wiedzy.

Ja na przykład dowiedziałem się dość sporo choć wartościowe informacje przykryliście wrzaskami frustratów dla których Kimla i Plot to wrogowie nr1 jak i sami dla siebie.

Kimla to firma z która powinniście być dumni uczyli was jak polepszyć swoje produkty choćby słynnymi zagadkami ale nie trzeba było kosić każde słowo. To samo robicie teraz z Plot.
Ja na przykład dowiedziałem się sporo z tego postu.
Filtry wahadłowe, sztywność systemu, zalewanie bram, itd.

Jeśli profesjonaliści w tej dziedzinie przestaną pisać to kto od kogo będzie się uczył.....
W trumnie z Baltony wyglądasz jak żywy

gregor1975

Post napisał: gregor1975 » 20 mar 2014, 23:31

Ty, umiesz Ty czytać? Ze zrozumieniem oczywiście. Jak tak, to zerknij dwa posty, i więcej, do góry. Tam jest esencja. A o ewolucji producentów maszyn to może w innym temacie, dobrze?

Awatar użytkownika

szymo23
Posty w temacie: 11

Post napisał: szymo23 » 20 mar 2014, 23:42

gregor1975 pisze:Ty, umiesz Ty czytać? Ze zrozumieniem oczywiście. Jak tak, to zerknij dwa posty, i więcej, do góry. Tam jest esencja. A o ewolucji producentów maszyn to może w innym temacie, dobrze?
Zgadzam się z częścią tego co piszesz ale nie było jeszcze twojego postu jak pisałem. I kim ty jesteś by mi uwagę zwracać. Napisałeś(aś) i wszyscy mają się z tym zgadać- nie przesadzaj kolego nie tylko ty czytasz książki ale w dziedzinie manipulacji to chyba kolega zarył bo to już obsesja.
W trumnie z Baltony wyglądasz jak żywy

gregor1975

Post napisał: gregor1975 » 20 mar 2014, 23:47

szymo23 pisze:I kim ty jesteś by mi uwagę zwracać.
Między innymi człowiekiem silnie wyczulonym na marketingowe podpierdółki, weteranem wieloletnich wojen fachowość i rzeczowość contra ściema. Grałem i gram w drużynie nr 1.
szymo23 pisze:Napisałeś(aś) i wszyscy mają się z tym zgadać
A gdzie?

trzasu
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: trzasu » 20 mar 2014, 23:52

szymo23 pisze:
Prawdą jest, że Kimla i Plot dawno już wam odjechały z zasięgu konkurencji....
Szymo, jesteś właścicielem Plota albo blisko związany z Plotem, jak można porównywać Kimle z Plotem :grin:

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Frezarka - konstrukcja metalowa”