Co to jest formatka?

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC
Awatar użytkownika

bartuss1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 3
Kontakt:

Post napisał: bartuss1 » 08 mar 2014, 12:44

RomanJ4 pisze:Rzeczywicie. Nie zauważyłem, że na uberlaufie jest kajla. W takim razie zwracam honor: bez holajzy ani rusz.
I poszedł po holajzę. Albowiem z powodu kajli na uberlaufie trychter rzeczywicie robiony był na szoner, nie za krajcowany, i bez holajzy w żaden sposób nie udałoby się zakryptować lochbajtel w celu udychtowania pufra i dania mu szprajcy przez lochowanie tendra, aby roztrajbować ferszlus, który źle działa, że droselklapę tandetnie zablindowano i teraz ryksztosuje.
dobre hehe, jakby nie mógł wziac holajzy od razu ze sobą, pan z "usterki" chyba jakis, ale ogolnie dobry dowcip Tuwima z przekorą w tle

a wichajster to taki tam anszlag hehe

https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign

Tagi:

zdzicho
Posty w temacie: 2

Post napisał: zdzicho » 08 mar 2014, 13:30

gregor1975 pisze:Zdzisiu, znowusz Ty do mnie?
Zapytałeś,, ,, jak powie się formatka, to każdy sprzedawca/fachman zrozumie i nie obrazi się?" ,nikt nie odpowiedział,to ja odpowiedziałem na to pytanie,obrazując to znanym ,acz niezbyt wygodnym dla ciebie przykładem.Post jednak pasuje do tematu- cokolwiek byś, nie napisał.
Nie mam na imię ,,Zdzisiu',wiec daruj sobie tego typu uwagi- Darku :mrgreen:
gregor1975 pisze: Setka i dycha to niefachowe, ale powszechnie i skutecznie używane pojęcia w branży obróbki skrawaniem, obróbki ściernej i pracach montażowych oznaczające odpowiednio setną i dziesiątą część milimetra.
.
,,Nie ucz ojca dzieci robić i nie bądź pan głąb"-zapamiętaj ,tę myśl klasyka.

Awatar użytkownika

Alvar4
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1

Post napisał: Alvar4 » 08 mar 2014, 18:19

Są jeszcze roboty w tak zwanym mikronie, czyli dokładność do 0.001 mm :mrgreen:
Obrazek

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”