Jaką przcinarkę plazmową zakupić? [cut?]
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 5
Jaką przcinarkę plazmową zakupić? [cut?]
Koledzy szukam jakiejś przecinarki plazmowej...
Cat 40, 50 ..... nie wiem ....
Materiał to myślę raczej blachy do 6-7mm, skrajnie 10 ....
Co zakupić co pochodzi i da radę to przeciąć?
W co się nie pchać ? Bo podejrzewam, że niektóre są ewentualnie mogą być awaryjne
Cat 40, 50 ..... nie wiem ....
Materiał to myślę raczej blachy do 6-7mm, skrajnie 10 ....
Co zakupić co pochodzi i da radę to przeciąć?
W co się nie pchać ? Bo podejrzewam, że niektóre są ewentualnie mogą być awaryjne
Tagi:
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 1
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Jak chcesz ciachać 10 to koniecznie coś na 400 V. Minimum te 60 A ale lepiej doinwestować i kupić jakąś setkę. W tych małych często są najtańsze palniki które nie tną jakościowo. Przez chwilę tnie niby równo po czym, zaczyna ukosować i będziesz się denerwował tylko. Chyba że będziesz ciął tak do 6mm to jeszcze jest znośnie. Powyżej to już robi się nieciekawie. W chwyty reklamowe nie wierz. Odejmuj od tego co piszą dobre 30-50%.
Jak teraz kupisz porządny agregat to możesz go potem zamontować do stołu CNC. Mając mały i tak będziesz pewnie zmuszony potem do stołu kupić duży agregat. Pomyśl czy Cie stać na to.
Jak teraz kupisz porządny agregat to możesz go potem zamontować do stołu CNC. Mając mały i tak będziesz pewnie zmuszony potem do stołu kupić duży agregat. Pomyśl czy Cie stać na to.

-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 3
TomekGalka pisze:50A i 10mm ? cięcie od krawędzi podają, a tu chodzi żeby się przebił strumień plazmy przez blachę.
Rozumiem że do CNC chcesz to wykorzystać ?
Witam wszystkich poszukujących przecinarek.
Przybieram się do zakupu. Dużo już czytałem ale mam jeszcze wątpliwości a właściwie co do tego czy lepiej kupić z HF czy tą "stykową" czy jakoś tak. To co kolego TomekGalka napisałeś natknęło mnie do napisania tego pytania. Ja co prawda w CNC nie będę używał ale zależy mi na cięciu od krawędzi ale i również na wycinaniu otworów itp w środku blachy.
Taka z HF wydaję się być przynajmniej mi lepsza ale czy poradzi sobie z wycinaniem otworów.
Myślę o takiej chińskiej typu DEDRA SHERMAM BERKERS.