Frezarka o polu roboczym ok 950 mm X 620 mm stała brama
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
Ja bym stawiał że taki krzyżak pod Hiwiny w otworami pod nakrętki oraz montażowymi w sensownej precyzji wykonania to koszt powyżej 1000, myślę że coś koło 1500zł.
Jak miałem zlecać wykonie krzyżaka to 1500zł też mi się wydawało strasznie
zawyżoną ceną ale jak sam zacząłem go wykonywać to zmieniłem zdanie
Jak miałem zlecać wykonie krzyżaka to 1500zł też mi się wydawało strasznie
zawyżoną ceną ale jak sam zacząłem go wykonywać to zmieniłem zdanie

-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 66
Dzięki panowie za rady. Nie mam na razie żadnej wyceny. Ale 2000 zł, za taki krzyżak to ja dziękuję. Dla mnie sensowną ceną było by max 600-800 zł. Zastanawiając się dalej przekonujecie mnie coraz bardziej do zastosowania szyn, przynajmniej na na osie X i Z. Ale ciężko mi przełknąć takie koszty na początek. Myślałem że najpierw wałki a poźniej prowadnice jak maszynka się zwróci. Wam jest łatwiej macie już sprzęt możecie sobie sami coś zrobić praktycznie za koszt materiału
. Zrobię ten rysunek jak i popytam w okolicznych zaznajomionych zakładach, ciekaw jestem jaki będzie rozrzut cenowy.

Zaczynam przygodę.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 10
Mimo tego, że sam Ci to proponowałem, to ja również się przeraziłem
Lepiej jednak było żyć w błogiej nieświadomości cen obróbki. Z drugiej strony teraz wiem ile mogę zawołać jak ktoś będzie coś chciał od mojej maszynki
Najlepiej zrób rysunki krzyżaka pod wałki i szyny. Podrzuć oba do zakładu i zobaczysz jaka będzie różnica w cenie.

Najlepiej zrób rysunki krzyżaka pod wałki i szyny. Podrzuć oba do zakładu i zobaczysz jaka będzie różnica w cenie.