Pomoc w doborze piły taśmowej do warsztatu
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 8
Raczej się nie opłaca, to jest wąska piła która posiada małą sztywność, szybkość cięcia (posuwów) musisz ograniczać itd, wiem że jest spora różnica między piłą za 2800 zł a 5700 ale wymienianie zbyt często pił które kosztują ok 60 zł w dłuższej perspektywie nie będzie zbyt opłacalne, proponuję też podzwonić do dystrybutorów przecinarek taśmowych i zasięgnąć ich opinii na temat przydatności pił w zależności do szerokści, wydaje mi się iz potwierdza moje spostrzeżenia.__Alien__ pisze:Dziękuję za pomoc. Czyli nie opłaca się do seryjnej produkcji z mniejszą taśmą niż 27mm? Taśma za szybko pęka, tępi się, czy jak?
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
-
Mam Bernardo, czytaj Maktek czy co tam sobie wstawisz (wszystko z jednej chińskiej fabryki), po roku eksploatacji przecinarka pomału zaczyna się sypać, spaliła się pompka chłodziwa, wytarły się prowadnice, w całej maszynie śruby klasy 4.8 czyli trzeba mocno uważać by kasując luzy śrub nie urwać lub zerwać gwintu w korpusie "żeliwnym". Mimo to iż regulowałem kilkukrotnie prowadnice taśmy bardzo szybko się zużywają, pękają.kondziok19 pisze:witam.ma ktoś piłę firmy Maktek albo Stiler.Mam zamiar kupić ale nie wiem czy warto
Po zakończaniu gwarancji jest problem z uzyskaniem części zamiennych.
Gdybym raz jeszcze kupował to te 5 tys zł wydałbym na używany dobry sprzęt włoski, niemiecki itp, ten chiński po pół roku eksploatacji wygląda tak jak te zachodnie po kilku latach, kwestia ile godzin dziennie będziesz piłę użytkował.
http://allegro.pl/maszyny-i-urzadzenia- ... 2a+tasmowa
Ewentualnie jeśli posiadasz odpowiedni park maszyn oraz czas budować samemu.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
-
Uznana marka, zobacz ile te piły kosztują z drugiej ręki, ciągle trzymają ceny.kondziok19 pisze:dzięki za informacje.a co myślisz o piłach bomar
W przypadku nowych nieco inny pułap cenowy niż chińczyk.
Co do chińskiego wyrobu zapomniałem dodać, ze u mnie na pierwszym stopniu prędkości przegrzewał się silnik, termik rozłączał zasilanie, przy prędkości silnika 1400 obr/min nie było problemy, wiatrak dostatecznie chłodził silnik, przy 900 silnika nie dało się dotknąć.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
To i ja się przyłączę z zapytaniem. Jaką piłę taśmową byście polecili, moje wymagania.
Precyzja, jakość. Nie brzydze się 2 a nawet 3 ręką, nie brzydze się popychaniem pręta właśną ręką
i nie zamierzam ciąć wielkich elementów podejzewam że wałek fi100mmto bedzie max. Czyli potrzebuję raczej małą piłkę bo i pracownie mam nie za dużą.
Precyzja, jakość. Nie brzydze się 2 a nawet 3 ręką, nie brzydze się popychaniem pręta właśną ręką