Serwo BLDC i draiwer BLDC
-
Autor tematu - Moderator
-
ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 53
Płytki już są czas na lutowanie i sprawdzanie. Maszynka do prób z nimi też jest gotowa.
Nastał czas pracy.
Nastał czas pracy.
- Załączniki
-
- DSC01028.jpg (122.04 KiB) Przejrzano 607 razy
-
- DSC01027.jpg (116.38 KiB) Przejrzano 590 razy
-
- DSC01016.jpg (133.35 KiB) Przejrzano 554 razy
-
- DSC01014.jpg (95.53 KiB) Przejrzano 561 razy
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 6
- Kontakt:
-
Autor tematu - Moderator
-
ELITA FORUM (min. 1000)
Staramy się jak najszybciej, choć to nie jest nasze główne zajęcie produkcyjne. Praca na pewno w pewien sposób jest zautomatyzowana. Przez rok zrobiliśmy już ponad 40 sztuk to i tak nie jest źle jak na początek. Czasami może się komuś wydawać, że tempo jest „niewiarygodnie szybkie”, ale to tak nie do końca z uwagi, że akurat do tej sztuki były wykonane wszystkie elementy dużo prędzej a sam montaż trwa u nas naprawdę szybko (wszystko zawsze bardzo ładnie pasuje do siebie a wiec montaż nie nastręcza problemów). Zresztą np. w chwili obecnej w różnym etapie produkcji jest kolejnych 26 sztuk maszyn które rozpoczęło się robić dużo wcześniej składanie ich zajmie na pewno mało czasu i wtedy może powstać taki efekt ultra szybkości wykonania de facto niezgodny z prawdą.
A wracając do draiwera do serwosilnik BLDC – pierwsza jego wersja jest skończona.
Skrzynka sterownika zmontowana i przetestowana (prototyp jak by nie było). Bardzo fajnie to działa co nie znaczy że drobnych zmian kosmetycznych jeszcze nie będzie.
Draiwery pierwsze 3 sztuki zamocowane w skrzynce sterowniczej, czwarta sztuka niekompletna (zabrakło jednego elementu) widoczna na zdjęciach. W późniejszym czasie powinna powstać również wersja 3 sztuk draiwerów na jednej płytce a dokładnie moc obliczeniowa części nazwijmy sterowniczej draiver BLDC jest tak duża ze po drobnych modyfikacjach na pewno da radę obsłużyć trzy końcówki mocy (do trzech serwosilników BLDC) co znacząco na pewno obniży koszy wytworzenia.
A wracając do draiwera do serwosilnik BLDC – pierwsza jego wersja jest skończona.
Skrzynka sterownika zmontowana i przetestowana (prototyp jak by nie było). Bardzo fajnie to działa co nie znaczy że drobnych zmian kosmetycznych jeszcze nie będzie.
Draiwery pierwsze 3 sztuki zamocowane w skrzynce sterowniczej, czwarta sztuka niekompletna (zabrakło jednego elementu) widoczna na zdjęciach. W późniejszym czasie powinna powstać również wersja 3 sztuk draiwerów na jednej płytce a dokładnie moc obliczeniowa części nazwijmy sterowniczej draiver BLDC jest tak duża ze po drobnych modyfikacjach na pewno da radę obsłużyć trzy końcówki mocy (do trzech serwosilników BLDC) co znacząco na pewno obniży koszy wytworzenia.
- Załączniki
-
- DSC01075.JPG (103.36 KiB) Przejrzano 555 razy
-
- DSC01073.JPG (103.16 KiB) Przejrzano 549 razy
-
- DSC01072.JPG (113.96 KiB) Przejrzano 559 razy
-
- DSC01077.jpg (61.67 KiB) Przejrzano 563 razy
-
- DSC01076.jpg (76.36 KiB) Przejrzano 576 razy
-
Autor tematu - Moderator
-
ELITA FORUM (min. 1000)
To na takim etapie nie jest do dokładnego określenia. Czy mam policzyć np. ile mi liczą za płytkę przy wykonaniu 4 sztuk raczej poczekam jak już będę zamawiał ich więcej.
Pisałem prędzej jak już koledzy w tej kwestii naciskali mocno że cena nie powinna przekroczyć trzech zer (czyli 1.000,-) a raczej zmieścić się w kwocie kilkaset zł ale naprawdę w chwili obecnej nie wiem.
Pisałem prędzej jak już koledzy w tej kwestii naciskali mocno że cena nie powinna przekroczyć trzech zer (czyli 1.000,-) a raczej zmieścić się w kwocie kilkaset zł ale naprawdę w chwili obecnej nie wiem.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 15
to jeszcze zależy ile będzie chętnych, może juz teraz zaczniemy zrobić listę społeczną 
myślę ze ten sterownik jest zbyt skomplikowany aby go sprzedawać jako kit,
a tym czasem ja zaopatrzyłem sie w serwa DC 200 W i będę męczył UHU, które powoli mnie zniechęca. albo ja nie umiem dobierać parametrów....

myślę ze ten sterownik jest zbyt skomplikowany aby go sprzedawać jako kit,
a tym czasem ja zaopatrzyłem sie w serwa DC 200 W i będę męczył UHU, które powoli mnie zniechęca. albo ja nie umiem dobierać parametrów....
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 14
- Kontakt:
Zapytaj kolegi faniron na pewno cię poratuję , sam mam serwa 150 W i spisują sie świetnie a to za sprawą UHU oczywiście nie mogą konkurować ze sterownikiem kolegi PiotraPrzepraszam a gdzie można kupić takie serwa. No i jeśli można to cena takich serw.

Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...