RAPTOR 800x400 Relacja z Budowy
-
oprawcafotografii
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 8
Proponuje nowy dzial "CNC tuning"witox4 pisze:...
Czysto kosmetycznie zamontowaliśmy podświetlanie led pod osią Z żeby doświetlić detal trochę, na ile się to sprawdzi to zobaczymy, ale wizualnie już wygląda ok....
q
[ Dodano: 2014-01-15, 06:54 ]
Testowalem ostatnio CamBam - tani i prosty - do ograniecia w godzine.witox4 pisze:...
Poleca ktoś fajny program CAM? Bo szukam czegoś co by miało postprocesor do mach'a....
q
„Największym wrogiem wolności jest najedzony niewolnik.”
-
syntetyczny
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
-
witox4
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)

- Posty w temacie: 73
- Kontakt:
Ostatnio coraz więcej roboty a coraz mniej czasu. Na szybko wrzucam fotki z frezowania płyty alu pod stół podciśnieniowy.
Popołudniu nagwintowaliśmy otwory i komisyjnie spaliliśmy drewniany stół i zamontowaliśmy nowy! Jak przystało na nowy stół - PLANOWANIE:
Filmik z planowania - 0,3:
[youtube][/youtube]
Będę chyba musiał coś zrobić z obudową osi Z, bo strasznie hałasuje i "dzwoni".
Popołudniu nagwintowaliśmy otwory i komisyjnie spaliliśmy drewniany stół i zamontowaliśmy nowy! Jak przystało na nowy stół - PLANOWANIE:
Filmik z planowania - 0,3:
[youtube][/youtube]
Będę chyba musiał coś zrobić z obudową osi Z, bo strasznie hałasuje i "dzwoni".
Aby coś wynaleźć wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu - Edison

BUDOWA FREZARKI - Raptor 800x400x250
-
frezowacze
- Specjalista poziom 1 (min. 100)

- Posty w temacie: 1
-
witox4
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)

- Posty w temacie: 73
- Kontakt:
Oj tam, oj tam no kurde przekonałeś. Naprawde otrzymałem od ciebie duzo rady praktycznych i teraz docieraja do dzialu realizacji pod czaszkafrezowacze pisze:Widzę że przekonałem cie do "podsysu"
[ Dodano: 2014-01-18, 09:16 ]
Oj tam, oj tam no kurde przekonałeś. Naprawde otrzymałem od ciebie duzo rady praktycznych i teraz docieraja do dzialu realizacji pod czaszkafrezowacze pisze:Widzę że przekonałem cie do "podsysu"
Aby coś wynaleźć wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu - Edison

-
251mz
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 15
Przy okazji mam pytanie , myślę ,że zgodne z wątkiem...
Sam zastanawiam się nad kupnem pompy próżniowej do stołu podciśnieniowego.
Z tym ,że mój stół będzie trzymał blachy aluminiowe i raczej większych strat próżni nie przewiduję...
W związku z tym mam pytanie czy pompa z linka poniżej będzie zdatna do tego typu pracy?
http://allegro.pl/jednost-pompa-proznio ... 50658.html
Chodzi o model jednostopniowy i120. Czy takie podciśnienie będzie wystarczające i czy tego typu pompa może chodzić non stop czy dać presostat i zbiornik buforowy?
Ewwentualnie jeśli ta powyższa miała by mieć za słabe podcienienie to czy model i220 da radę?
Edit , dzwoniłem do gościa i mówi ,że pompa powinna max 2h chodzić i trzeba sprawdzić czy ciepła czy jaka itp więc pewnie bez presostatu i zbiornika się nie obejdzie... Chociaż wolałbym tego uniknąć ...
Sam zastanawiam się nad kupnem pompy próżniowej do stołu podciśnieniowego.
Z tym ,że mój stół będzie trzymał blachy aluminiowe i raczej większych strat próżni nie przewiduję...
W związku z tym mam pytanie czy pompa z linka poniżej będzie zdatna do tego typu pracy?
http://allegro.pl/jednost-pompa-proznio ... 50658.html
Chodzi o model jednostopniowy i120. Czy takie podciśnienie będzie wystarczające i czy tego typu pompa może chodzić non stop czy dać presostat i zbiornik buforowy?
Ewwentualnie jeśli ta powyższa miała by mieć za słabe podcienienie to czy model i220 da radę?
Edit , dzwoniłem do gościa i mówi ,że pompa powinna max 2h chodzić i trzeba sprawdzić czy ciepła czy jaka itp więc pewnie bez presostatu i zbiornika się nie obejdzie... Chociaż wolałbym tego uniknąć ...