UHU kity + ew plytki
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 66
Witam ponownie nie mialem netu do dzis ze wzgledu na "blyskawiczne" uruchomienie uslugi w netii w terminie 15.02 do 28.03. stad moja nieobecnosc na forum.
Dostalem pare maili dotyczacych problemow z paczka prosze te osoby o powtorny kontakt.
[ Dodano: 2007-03-28, 15:39 ]
Pozatym co slychac jak uhu sie sprawuje ja jeszcze moich nie uruchomilem
Dostalem pare maili dotyczacych problemow z paczka prosze te osoby o powtorny kontakt.
[ Dodano: 2007-03-28, 15:39 ]
Pozatym co slychac jak uhu sie sprawuje ja jeszcze moich nie uruchomilem
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 37
stawiam na zamienione kanały a i b z enkodera (wzg. inna usterka enkodera)termit_tm pisze:włączam uhu i świecą zielone diody jednak wystarczy ze okręcę lekko oska sinika i zaraz zapala się czerwona dioda (Error) tak samo dzieje się w przypadku gdy chce zakręcić serwem z macha2 od razu zapala się czerwona dioda
Zwątpienie jest oznaką, że podążasz w dobrym kierunku.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 10
- Kontakt:
Witam
A może kolega ma ustawiony błąd E na bardzo małą wartość i ma enkoder z dużą rozdzielczością. Jak się bawiłem parametrami uhu to gdy E ustawiłem np na 10 to nawet nie wystartował z macha przy minimalnym przyspieszeniu ustawionym w machu( fakt faktem że nie miałem zbyt dobrze skonfigurowanego uhu przejeżdżał zadaną pozycję ).
Pozdrawiam
A może kolega ma ustawiony błąd E na bardzo małą wartość i ma enkoder z dużą rozdzielczością. Jak się bawiłem parametrami uhu to gdy E ustawiłem np na 10 to nawet nie wystartował z macha przy minimalnym przyspieszeniu ustawionym w machu( fakt faktem że nie miałem zbyt dobrze skonfigurowanego uhu przejeżdżał zadaną pozycję ).
Pozdrawiam
"Skąd mam wiedzieć co to jest ja to tylko zbudowałem"
www.serwotech.pl
www.serwotech.pl
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 20
podłączone jest na pewno dobrze bo mam drugiego UHU i tamten działa idealnie nie mam z nim żadnych problemów a ten sterownik co nie działa podłączam zamiast tego sprawnego pod te same elementy
Leoo - niestety te instrukcje które piszesz wydaja mi się skomplikowane i niebezpieczne (jak na moje umiejętności) po prostu napisz które elementy mogły się spalić a ja je wymiennie
zaraz spróbuje i pomierzyć rezystancje w poszczególnych miejscach względem sprawnego UHU może coś znajdę
Leoo - niestety te instrukcje które piszesz wydaja mi się skomplikowane i niebezpieczne (jak na moje umiejętności) po prostu napisz które elementy mogły się spalić a ja je wymiennie