Ja mam palnik maszynowy - czytaj prostytriera pisze:251mz podeśli mi foto jak u Ciebie jest zamontowany palnik
Wypalarka Plazmowa CNC - Pierwsza Maszyna 2000x1500
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 41
Wiem jak wygląda maszynowy251mz pisze:Ja mam palnik maszynowy - czytaj prostytriera pisze:251mz podeśli mi foto jak u Ciebie jest zamontowany palnik

Wracając do tematu, dzięki za podpowiedzi, co do centrowania dyszy a także sprawdzenia szczelności w środku, raczej ciężko mi będzie tego dokonać

Teraz rodzi się pytanie, kupić palnik maszynowy? z kolei jaki? Trafimet ? czy wyklepać i wyprostować obecny aby powstał z niego maszynowy. Jak już by powstał maszynowy, to jak najlepiej go wypoziomować, jest na to jakiś sposób, czy palenie i poprawianie aż do perfekcji ?
251mz jaki masz palnik, uchyl rąbek tajemnicy

-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 41
Trochę się pobawiłem
i zaczyna wychodzić coraz lepiej, ale jeszcze dużo przede mną ćwiczenia 
blacha 6

Na ostanim zgorzelina, może ktoś coś z niej przepowie
:D:D:D:D
Wydaje mi się że w ukosowaniu pomogło mi THC ale to może moje krzywe nie profesjonalne podejście do sprawy, Dysza 1.1 prąd 60A Ciśnienie ~5, F400
Co do palnika, zauważyłem że podczas palenia, tak jakby powietrze uciekało bokiem :p zrobię jutro zdjęcie to łatwiej będzie mi to zobrazować.
Po za tym przeczytałem porady Ccnccad'a, posmarowałem tym co trzeba i dysza wytrzymuje dłużej
ale nadal nie wiem jak ustawić odpowiednio dysze po wymianie 

blacha 6
Na ostanim zgorzelina, może ktoś coś z niej przepowie

Wydaje mi się że w ukosowaniu pomogło mi THC ale to może moje krzywe nie profesjonalne podejście do sprawy, Dysza 1.1 prąd 60A Ciśnienie ~5, F400
Co do palnika, zauważyłem że podczas palenia, tak jakby powietrze uciekało bokiem :p zrobię jutro zdjęcie to łatwiej będzie mi to zobrazować.
Po za tym przeczytałem porady Ccnccad'a, posmarowałem tym co trzeba i dysza wytrzymuje dłużej