Zmień nazwę zdjęcia tak żeby miała tylko ze dwie, trzy litery - czasem to pomaga.Damradę pisze:Próbowałem , ale ciągle mi pisało,że przekroczyłem 2mB chodź zdjęcie tyle nie miało.
Zaczynam budowę, proszę o porady.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 29
Ok dzięki
[ Dodano: 2013-12-10, 21:39 ]
[ Dodano: 2013-12-10, 21:39 ]
A jak maksymalnie mogą być grube, i czy ma to wpływ na właściwości wózka ? Pytam bo wysokość szyny dwudziestki z wózkiem to 30mm a obudowa śruby kulowej 20x5 ma wysokość 56mm, więc brakuje 26mm, mogę zrobić kanałek w płycie ok 5mm do tego wybranie w stole 10mm i cały czas brakuje 11 mmgaspar pisze:Podkładki szlifowane daje się pod wózki raczej a nie pod szyny.
-
Witam projekt prawie na ukończeniu(podziękowania dla chłopaków co wygonili mnie do narysowania bo teraz wszystko wychodzi co i jak) Mam pytanie czy te podkładki pod wózki u mnie na zielono nie wpłyną na sztywność stołu przy obróbce (wys. podkładek 30mm),nie miałem innego pomysłu jak zmieścić mocowanie śruby kulowej
Dodam tylko jeszcze,że szyny dwudziestki na każdej osi.

-
Witam projekt ulegnie nieco zmianie , w zaprzyjaźnionej firmie likwidowali linie i udało zdobyć mi się parę rzeczy między innymi prowadnice 35x3m plus dwa wózki z kołnierzem(w stanie wizualnym idealne reszta się okaże )Dorwałem też parę serwo napędów czy ktoś jest mi w stanie pomóc czy będą nadawać się do budowy mojej maszynki?

-
To mnie pocieszyłeś bo dałem za to wszystko na dwa litry wódki i myślałem ,że wyrzuciłem pieniądze w błoto bo na elektronice się nie znam i będzie mi ją robił " zawodowiec" a możesz coś dokładniej powiedzieć o tych czterech takich samych serwach ,czy są wystarczające do mojej maszynki lub jak ma się ich moc np do silników krokowych?
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
To widać, że załatwiłeś to od naukowcówDamradę pisze:... dałem za to wszystko na dwa litry wódki ...

Silniki powinny być dobre (też jestem "zawodowcem"

Pozdrawiam
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
Trzeba takich rzeczy pilnować, lub być przygotowanym na kombinowanie.
Zawodowiec sobie poradzi (sprzęt i tak potrzebny), tylko już pewnie nie za taką walutę i nie w tej ilości.
Jeden zniszczony kabel jest normalnie droższy, niż ty zapłaciłeś za to wszystko.
Sprawdź w zaprzyjaźnionej firmie, może jeszcze elektronika jest.
Serwo (silnik), to nie wszystko – potrzebny jest odpowiedni napęd (servopack) + kable i wówczas można się uśmiechnąć.
Na ostatnim zdjęciu coś z elektroniki widać, ale przy tej jakości nie rozpoznaję co to i do czego - i mało tego.
Zawodowiec sobie poradzi (sprzęt i tak potrzebny), tylko już pewnie nie za taką walutę i nie w tej ilości.
Jeden zniszczony kabel jest normalnie droższy, niż ty zapłaciłeś za to wszystko.
Sprawdź w zaprzyjaźnionej firmie, może jeszcze elektronika jest.
Serwo (silnik), to nie wszystko – potrzebny jest odpowiedni napęd (servopack) + kable i wówczas można się uśmiechnąć.
Na ostatnim zdjęciu coś z elektroniki widać, ale przy tej jakości nie rozpoznaję co to i do czego - i mało tego.