Jesli chodzi o kwestie wykonawcze, ewentualne części zamienne to powiem tak: projekt będzie udostępniony, a jesli wyjdzie ze będziemy robić np 10 sztuk takich wrzecion na pewno zrobie komplet elementów "na połkę". Jesli pierwsza tura wrzecion sie uda i będą chętni na drugą - działamy, nie ma problemu. Jakies dorobienie części zamiennej też nie powinno stanowić problemu. Chociaz bylbym za zrobieniem tego tak, aby nie było takiej potrzeby

Jedno jest pewne - zeby to dociągnąć do końca musimy razem współpracować. Na pewno będę potrzebował pomocy w kwestiach obróbki cieplnej. Dopuszczam też (za zgodą uczestników projektu) aby ktoś z forumowiczów wykonal pewne zabiegi jesli wyrazi chęc i będzie miał takie możliwości. W końcu razem można więcej
Co do nacinania chwytaka to tego akurat sie nie boje - moge blyskawicznie poskladac os obrotową do mojej frezarki, bo mam wszystkie potrzebne elementy i nacięcie tego frezem 1mm plus nawiercenie nie stanowi dla mnie problemu.
Samo wykonanie tak jak mowilem i jak mowi Zanixi - zlecam osobom zewnętrznym, sam moge podjąc sie jedynie prostych obróbek, np tak jak mowilem przecięcie i nawiercenie chwytaka, pocięcie materialu, skórówka na mojej TUE zeby zaoszczedzic czasu maszynowego na centrum itp. To są takie moje sposoby na wyciśnięcie niższych cen za detale.
Dragon - nie sądzę żebysmy cos więcej na tą chwilę potrzebowali. Także śmiało pytaj o ten rozwiert wirnika. Wg mnie najlepiej będzie jak przedzwonisz do technologa a nie jak napiszesz maila do dzialu handlowego.
Skupmy sie teraz na chwytaku. 251MZ - jesteś za chwytakiem sprezynującym (osobiście pod kątem wytrzymalosciowym tez jestem za). Ale trzeba konkretów jak widzisz technologie produkcji tego elementu, tzn po kolei materiał, obróbka cieplna, wykończenie po OC. Ja widzę to tak, że wspólnie będziemy w ten sposób ustalać technologie każdego elementu i jak skończymy to przejdziemy do wycen, zebrania ilości chętnych i wykonania.