Mierzylem zegarowym i wyszla tak malawartosc ze uznalem zeby nie ruszac.Idę na piwo ale tylko 1 bo jutro od 8 montazuje Jak wroce to pokaze fotki z postepow.
Zagubiona fotka z środy (poprawiania źle wyfrezowanych rowków)
[PIĄTEK 13/12/2013]
Rama wstawiona do pracowni, GWINTOWANIE:
SKŁADANIE i SPRAWDZANIE czy wszystko OK z osią Z:
[SOBOTA 14/12/2013]
Prowizoryczne (jak to mówią adaptacyjne) PRZYMIERZANIE OSI Z , tak żeby zobaczyć jak to będzie fajnie wyglądało:
MONTAŻ NAPĘDU OSI X oraz przymiarka do ogarnięcia przewodów:
Próbowałem odpowiednio wcześniej zaplanować drogę dla przewodów, ale teraz wiem, że jak będę robił następną maszynę to zrobię to jeszcze inaczej. Na etapie projektowania nie przewidziałem kilku przewodów, a tej śrubki, a tego. Dobrym punktem jest to, że jak na ten moment nie ma żadnych kolizji i wszystko się mieści . Wziąłem większy prowadnik kabla, bo bałem się, że może mi braknąć miejsca na ten pęk kabli tylko jego minusem jest ogromny promień skrętu (zginania) - coś za coś.
MONTAŻ LIMITÓW:
EFEKT DNIA:
SPRZĄTANIE :
Ostatnio zmieniony 15 gru 2013, 10:34 przez witox4, łącznie zmieniany 1 raz.
Proszę o edycję wszystkich Twoich postów ze zdjęciami w tym temacie.
Jest specjalne miejsce w którym zdjęcia dodajemy i wklejamy.
Robi się to bardzo szybko i sprawnie.
Co najważniejsze zdjęcia zostają na forum i za 2-3 lata ktoś kto będzie przeglądał łatwo zobaczy.
A daję sobie rękę uciąć ,że tak jak jest to teraz wstawione góra za rok zginie.
Najazd na czujnik indukcyjny (limit) w jego osi może zakończyć się jego rozpłaszczeniem. Chyba, że dojdzie jakiś twardy ogranicznik kilka dyszek przed nim. Ogólnie lepiej umieszczać czujniki prostopadle do przesuwającej się osi.