Weź przechyl przyczepę, zsunie się na ziemię, potem już tylko jakieś wałki i poturlać gdzie wola. Możesz też zrobić sobie małą rampę, wsunąć na ramę a potem ją opuścić i dalej jak wyżej, gdzieś poturlać... wszystko się tak u mnie przemieszcza i jeszcze nic się nikomu ani niczemu nie stało . Byle nie po pijaku!
Złóż na szybko jakąś niską "bramę" i ręczną wciągarką do 2t... Ile to waży? Ja mam zawsze pod ręką 20 budowlańców co są wprawieni w boju i korpusy robotów po schodach targają
Będę sam coś patencił. Nie dam 3 stów za dźwig. Kurde nie takie rzeczy już robiłem. Tregra, pożyczę 2 duże kobyłki, bloczek i zobaczymy co się uda wykombinować. Płyta ma wymiar 1000x1600. Śruby kulowe mam 950mm długości roboczej. Nie wykorzystam całego stołu ale te 900x950 będzie.
Albo nie.... już wiem co zrobię. Już mam plan. Jak zrobię to pokarzę. Generalnie zrobię sobie taki wyciąg z bloczkiem i małą suwnicą. Już nawet mam miejsce gdzie da się to szybko zrobić. Już dawno o nim marzyłem a teraz jest pilna potrzeba więc się zbuduje.
A ile waży ten stół . Ja swój z przyczepki z sunąłem do hali waga 650 kg 1200/1000/60 stalowy.A po tej operacji stałem i z niedowierzaniem patrzyłem , jak tego dokonaliśmy.
Kamar. Wywal te wtyczki i załóż inne. Nie dostaniesz pewnie takich samych, bo do serw w większości są produkowane nietypowe. Mam trochę wtyczek waterproofod yaskaw, ale to też same męskie, więc pewnie nie spasują Ci. Daj zbliżenie na tą wtyczkę. Ja bym ją zastąpił jakąś z serii "militarnych" z TME. Przerabiałem temat nie warto tracić czasu na szukanie wtyczek oryginalnych.