Lifting (reanimacja ?) TUC - 40
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 26
- Kontakt:
U mnie to są blaszane ceowniki suwające się swobodnie nad prowadnicami. Wiadomo, że nie będą idealnie szczelne, i po dłuższej pracy w kupie wiórów coś pod nie musi wejść. Ale to, co wchodzi nie unosi się do góry, tylko leży między prowadnicą a ceownikiem, i wystarczy od czasu do czasu to usunąć. Ceownik jest na zawiasie i po odjechaniu suportem podnoszę go, wymiatam pędzlem paprochy i tyle. Zgarniacze wózka nie muszą się zmagać z wiórami, pyłem z rdzy, żeliwem czy nawet ścierniwem z papieru ściernego czy tarczy szlifierskiej, sporadycznie używanych.
Tagi:
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 255
- Kontakt:
Jest jednak pewna różnica między wózkami na prowadnicach a pryzmą i płaskim łożem.MlKl pisze:. Ale to, co wchodzi nie unosi się do góry, tylko leży między prowadnicą a ceownikiem, i wystarczy od czasu do czasu to usunąć..
[ Dodano: 2013-11-13, 18:14 ]
A gdzie ta góra wiórów?IMPULS3 pisze: Mnie chodziło o takie coś, nie jest to co prawda za długie ale jak porównuję pracę z i bez to ochrona jest bezdyskusyjna.

Np.

Ostatnio zmieniony 13 lis 2013, 18:24 przez kamar, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 98
Jest, ale też widać to doskonale jak toczy się zardzewiały materiał i tego pyłu z rdzy na prowadnicę, to jednak wiele razy po takim toczeniu trzeba przesunąć suport aby doczyścić łoże i olej miał kolor oleju a nie rdzy. Dlatego ja mam tą może małą osłonkę, ale chroni ona dość dużo.kamar pisze:Jest jednak pewna różnica między wózkami na prowadnicach a pryzmą i płaskim łożem.
A w wózkach też łatwo gorącym wiórem popalić zgarniacze. I żeby nie bylo że ja tu zmuszam.

[ Dodano: 2013-11-13, 18:20 ]
Nie ma, ta czeka na okablowanie i komputer, bo powiedziała że manualną już nie chce być...kamar pisze:A gdzie ta góra wiórów?

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
kamar pisze:Jeszcze trochę blachy i wiórek z tokarek nie ma prawa upaść na podłogę
Jeszcze płytki na ścianę i pełnia sukcesu

Swoja drogą to biedne te tokarki, ich rówieśniczki już pewnie zostały "skremowane", Kamarowe musza dalej dybać, choć fakt, narzekać nie powinny, zostały poddane bardzo profesjonalne reanimacji