Szukam gwinciarki M2-M6
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
Widziałem też gwinciarkę na bazie wiertarki stołowej. Na wysuwanej pinoli było cięgno, które po wjechaniu gwintownika na ustawioną głębokość włączało krańcówke i zmieniało obroty. Do tego był silnik z hammulcem i jedno koło pasowe na sprzęgle ciernym. Niestety przez częste zmiany kierunku wybijało wpusty, wałki i gniazda osi.
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Witam
Ja niedawno nabyłem gwinciarkę firmy WMW GIT4. Bardzo ciekawa konstrukcja od M2 do M6 w zestawie powinny być do niej koła zmianowe prędkości obrotowej i śruby prowadzące gwintownik (wysuw pinoli jest sprzężony z obrotem więc jest w zasadzie "sztywne gwintowanie" ). Posiada sprzęgło przeciążeniowe regulowane i z podziałką i generalnie jest to dopracowana konstrukcja. Tyle że ciężko raczej ją dostać z kompletem kół zmianowych i śrub prowadzących.
I tu pojawia się moja prośba o pomoc, Czy ma ktoś może dokumentacje od takiej gwinciarki? (były też polskie konstrukcje produkowane na licencji tej właśnie ) chodzi o spis tych kół i śrub jakie powinny być do niej dołączone.
Tak to wygląda:
http://www.tabor24.pl/Gwinciarko-wierta ... a/g/302832
Ja niedawno nabyłem gwinciarkę firmy WMW GIT4. Bardzo ciekawa konstrukcja od M2 do M6 w zestawie powinny być do niej koła zmianowe prędkości obrotowej i śruby prowadzące gwintownik (wysuw pinoli jest sprzężony z obrotem więc jest w zasadzie "sztywne gwintowanie" ). Posiada sprzęgło przeciążeniowe regulowane i z podziałką i generalnie jest to dopracowana konstrukcja. Tyle że ciężko raczej ją dostać z kompletem kół zmianowych i śrub prowadzących.
I tu pojawia się moja prośba o pomoc, Czy ma ktoś może dokumentacje od takiej gwinciarki? (były też polskie konstrukcje produkowane na licencji tej właśnie ) chodzi o spis tych kół i śrub jakie powinny być do niej dołączone.
Tak to wygląda:
http://www.tabor24.pl/Gwinciarko-wierta ... a/g/302832