a że maszyny stoją od 3 tygodni to i posprzątanekamar pisze:Sorry, mimo wysiłków, jesteś niedoścignionybartuss1 pisze: ze macie wiekszy burdel ode mnie
Jak przechowywujecie noże?
-
BYDGOST
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 5
Mój pomysł udało mi się zmaterializować. Przynajmniej w jakimś stopniu. Jeszcze nie dokończony, ale przymiarkę można było zrobić. Na złomie znalazłem pasujące kawałki kwadratowego profilu i paski blachy. Wystarczyło dociąć blachę i wszystko poskładać. Wstępnie wygląda to tak:

Sposób połączenia z blachą:

Sposób połączenia z blachą:

Pomnik Ikara - Ku pamięci dawnego lotniska w Fordonie.
-
BYDGOST
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 5
Każdy zrobi jak uważa lub jak mu jest najwygodniej. Gdybym miał tylko 150 noży to by się obeszło bez takich kombinacji. Po przymiarce doszedłem do wniosku, że zrobię coś takiego dla noży małych, średnich i dużych. Dla największych moich noży trzeba zastosować profile minimum 30 x 40, żeby mieściły się wraz z podkładkami i nie zahaczały o siebie.
Pomnik Ikara - Ku pamięci dawnego lotniska w Fordonie.
-
M 52
- Specjalista poziom 2 (min. 300)

- Posty w temacie: 2
Jakiś czas temu kupiłem przypadkowo w lidlu listwy magnetyczne do narzędzi. Sprawdza się to tak dobrze, że nawet moje młotki mieszkają na listwach, więc teraz kolejne listwy kupię na frezy, noże i wiertła. Nie warto jednak zbyt ciasno upychać narzędzi, bo potem ich chwytanie nie jest zbyt wygodne.
pozdrawiam
Maciek
miłośnik maszyn parowych i silników GAD
Maciek
-
M 52
- Specjalista poziom 2 (min. 300)

- Posty w temacie: 2
Tak, prawie identyczne.skrzat pisze:Coś takiego? http://allegro.pl/listwa-magnetyczna-na ... 82173.html
Problemu z wiórami stalowymi jakoś nie przewidziałem. W warsztatach produkcyjnych to rzeczywiście dyskwalifikuje listwy magnetyczne. W swoim amatorskim warsztaciku i tak często sprzątam, więc może nie będzie tak źle.
pozdrawiam
Maciek
Maciek