Polski system podatkowy na 114. miejscu na świecie ...
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 50
- Kontakt:
przy wysyłce za granicę... do UE można pobrać jedynie netto (czyli bez VAT)
ale koniecznie trzeba mieć dokumenty dowodzące przekroczenia granicy przez towar (np. z poczty ub od kuriera)
trzeba jedynie sprawdzić firmę w indeksie firm UE....
i.... wypełnić odpowiednie deklaracje z tym związane do US
ale koniecznie trzeba mieć dokumenty dowodzące przekroczenia granicy przez towar (np. z poczty ub od kuriera)
trzeba jedynie sprawdzić firmę w indeksie firm UE....
i.... wypełnić odpowiednie deklaracje z tym związane do US
SpotkanieCNC: STOM-TOOL Marzec 2014
http://www.cnc.info.pl/topics79/spotkan ... t55028.htm
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Przeglądając dzisiaj przepisy o odwrotnym obciążeniu zastanawiałem się z czego wynika tak duże zainteresowanie studentów kierunkiem prawa lub administracji...trzasu pisze:Kolejne brawa dla "lyberałów" ...
(...)
tak podsumowując, niedługo dojdziemy do punktu w którym to bez prawnika oraz mocnej księgowej nie będzie możliwe prowadzenie działalności ... ale dobry PR jest, jedno okienko "działa".
Doszedłem do takiego wniosku że wiedza którą tam zdobędą jest już teraz konieczna do prowadzenia działalności a co dopiero będzie w przyszłości...
Czyli najpierw trzeba zostać prawnikiem a później można myśleć o zakładaniu firmy, nie ważne jakiej, czy wielkiego przedsiębiorstwa, czy zbierania marchewki.
Mam nadzieję że ta rządząca plaga egipska w końcu zniknie...
Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród. - Hipolit Cegielski
-
- Posty w temacie: 20
jak znam życie, to zastąpią ich (reguła wahadła) jeszcze lepsi "znafcy", bo "łaska pańska (narodu) na pstrym koniu jeździ".. a znasz, mam nadzieję, bajkę Krasickiego ?skoczek pisze:Mam nadzieję że ta rządząca plaga egipska w końcu zniknie...
"Kiedy wół był ministrem i rządził rozsądnie,
Szły prawda rzeczy z wolna, ale szły porządnie.
Jednostajność nakoniec monarchę znudziła,
Dał miejsce wołu, małpie, lew, bo go bawiła.
Dwór był kontent, kontenci poddani z początku;
Ustała wkrótce radość; nie było porządku.
Pan się śmiał, śmiał minister, płakał lud ubogi.
Kiedy więc coraz większe nastawały trwogi,
Zrzucono z miejsca małpę; żeby złemu radził,
Wzięto lisa: ten pana i poddanych zdradził.
Nie osiedział się zdrajca, i ten, który bawił:
Znowu wół był ministrem i wszystko naprawił."
tylko czy znajdzie się jeszcze taki chętny wół...?
pozdrawiam,
Roman
Roman
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 52
Zgadza się.kamar pisze:Dobierze sobie odpowiednich ekśpertów i będzie dobrzeRomanJ4 pisze: Dał miejsce wołu, małpie,
Radna Pruszcza Gdańskiego Dobrawa Morzyńska ma 23 lata i swój mandat łączy z pracą w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów. Jej stanowisko to asystentka polityczna szefa KPRM Jacka Cichockiego, a pensja to, bagatelka, 7 200 złotych miesięcznie. Warto podkreślić, że według "Faktu" Dobrawa Morzyńska wciąż nie ma wyższego wykształcenia.
http://www.hotmoney.pl/Praca-marzen-u-p ... l-a32275/3
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 22
Prawnikiem, sekretarką, tokarzem, frezerem, ślusarzem, malarzem, itd itp. Szef na wszystkim musi sie znać ot taka jego rola i co najważniejsze pracownicy powinni przestrzegać dwóch podstawowych zasad:skoczek pisze: Czyli najpierw trzeba zostać prawnikiem a później można myśleć o zakładaniu firmy, nie ważne jakiej, czy wielkiego przedsiębiorstwa, czy zbierania marchewki.
Mam nadzieję że ta rządząca plaga egipska w końcu zniknie...
1. Szef ma zawsze rację
2. Jeżeli szef nie ma racji to patrz pkt. 1
Co do nadziei to na dzień dzisiejszy raczej nie ma nikogo kto MÓGŁBY lepiej rządzić państwem (wybierając z tego co jest) - bynajmniej takie mam zdanie. Ja tylko modlę się aby Kaczyński nie wygrał, bo dopiero on ma manię anty prywaciarzom.
-
- Posty w temacie: 25
Bo tak powinno być, jak szef płaci to niech rządzi jak chce, w końcu jego firma jego pieniądze. Moze tylko dobrze też jest czasem posłuchać i innych, a czy przyjąć rady czy odrzucić to już inna historia....1. Szef ma zawsze rację
2. Jeżeli szef nie ma racji to patrz pkt. 1
Co do nadziei to na dzień dzisiejszy raczej nie ma nikogo kto MÓGŁBY lepiej rządzić państwem (wybierając z tego co jest) - bynajmniej takie mam zdanie.
Co do polityki to coś dla optymistów, podobno jest demokracja więc każdy może...

-
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Janusz Korwin Mikke to jedyny, który wie co to Krzywa Laffera i jakby mógł, to by z tej wiedzy skorzystał...lolo2 pisze: Co do nadziei to na dzień dzisiejszy raczej nie ma nikogo kto MÓGŁBY lepiej rządzić państwem (wybierając z tego co jest) - bynajmniej takie mam zdanie. Ja tylko modlę się aby Kaczyński nie wygrał, bo dopiero on ma manię anty prywaciarzom.
-
- Posty w temacie: 50
- Kontakt:
fajny gość... ale teoretyk wciąż niestetyZienek pisze:Korwin
SpotkanieCNC: STOM-TOOL Marzec 2014