tam napisz może ktoś wykona
Frezarko-wiertarka ZX7016 ''ZOSIA''
-
oprawcafotografii
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 4
Sprawdzales wogole czy ona jest "zepsuta"?DaR3k pisze:Witam
Znajdzie się ktoś chętny do naprawy mojej "ZOŚKI"?
Pozdrawiam
Wyglad prowadnicy to jedno, jak pracuje to drugie.
Zdziwilbym sie gdyby w maszynie za te pieniadze powierzchnia
wygladala lepiej. W zasadzie cud (ekonimiczny) ze wogole byla obrabiana
q
„Największym wrogiem wolności jest najedzony niewolnik.”
-
rysmen
- Specjalista poziom 2 (min. 300)

- Posty w temacie: 47
- Kontakt:
To nie jest kwestia kasy pisali już o tym! tylko akurat koledze ferelna sie trafiła ja też dałem te same pieniądze a jest ok.oprawcafotografii pisze:Sprawdzales wogole czy ona jest "zepsuta"?DaR3k pisze:Witam
Znajdzie się ktoś chętny do naprawy mojej "ZOŚKI"?
Pozdrawiam
Wyglad prowadnicy to jedno, jak pracuje to drugie.
Zdziwilbym sie gdyby w maszynie za te pieniadze powierzchnia
wygladala lepiej. W zasadzie cud (ekonimiczny) ze wogole byla obrabiana
q
-
Zanixi

- Posty w temacie: 2
Hola, wróć. Jak Ty to zmierzyłeś? Mierzyłeś boczną powierzchnię rowka teowego? To nic nie dający pomiar.
Ja w starej, radzieckiej frezarce miałem stół krzywy o ponad 1mm a robi do setki.
Musisz coś przefrezować, np wyfrezować sześcian jakiś i sprawdzić czy krawędzie są równolegle.
Pamiętaj by wpierw wykasować wszystkie luzy na prowadnicach i wrzecionie.
No i te 4 i 5 setek... na jakiej długości to masz? Nie ma co za wiele wymagać od chińskiej produkcji w tej cenie.
Ja w starej, radzieckiej frezarce miałem stół krzywy o ponad 1mm a robi do setki.
Musisz coś przefrezować, np wyfrezować sześcian jakiś i sprawdzić czy krawędzie są równolegle.
Pamiętaj by wpierw wykasować wszystkie luzy na prowadnicach i wrzecionie.
No i te 4 i 5 setek... na jakiej długości to masz? Nie ma co za wiele wymagać od chińskiej produkcji w tej cenie.
-
oprawcafotografii
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 4
-
IgorWojas
- Specjalista poziom 1 (min. 100)

- Posty w temacie: 24
Zeszłej zimy zrobiłem posów. Sterownik PWM i silnik wycieraczek. Działa bardzo elegancko i dopiero po kilku godzinach prawie ciągłej pracy w zośkowych parametrach silnik nagrzewa się tak, że nie da się go przytrzymać gołą ręką. Używałem go ok 7 mies. Działa bez zarzutu.
Obrzydliwy dźwięk szłyszalny przy wyższych obrotach wydaje gałka na kole ręcznego posuwu. Łańcuch zdejmuje się w 10 sekund i mamy posów ręczny. Jest to łancuch rowerowy, zębatki ze złomu lub sklepu rowerowego. Mi się udało ze złomu
Pozdrawiam !!!
Obrzydliwy dźwięk szłyszalny przy wyższych obrotach wydaje gałka na kole ręcznego posuwu. Łańcuch zdejmuje się w 10 sekund i mamy posów ręczny. Jest to łancuch rowerowy, zębatki ze złomu lub sklepu rowerowego. Mi się udało ze złomu
Pozdrawiam !!!
-
Tech4art
- Specjalista poziom 1 (min. 100)

- Posty w temacie: 1
Witam, mam taki odpowiednik zośki ale "firmy" meec tools czyli ze sklepu JULA. nowa kosztowała ok 1800zł, frezowałem na niej tylko fasolki w mosiądzu i mam do niej komplet tulejek z mocowaniem.
Zastanawiam sie nad wymianą sprzętu i mam takie pytanie, ile po roku taka używana zosia może być warta żeby ją wystawić na allegro?
Niewiem czy w ogole opłaca się ją sprzedawać
Zastanawiam sie nad wymianą sprzętu i mam takie pytanie, ile po roku taka używana zosia może być warta żeby ją wystawić na allegro?
Niewiem czy w ogole opłaca się ją sprzedawać
141 T BW 1.1 S t5.0 D60.3 H-L045 ss nb
141 T BW 8.1 S t1.2 D38.0 H-LO45 ss nb
141 T BW 8.1 S t1.2 D38.0 H-LO45 ss nb
-
zibi201

- Posty w temacie: 9
Witam
Ostatnio zauważyłem, że Technologiss dość mocno obniżył cenę na Zosie. Potem zobaczyłem, że pojawiły się Zośki od Makteka i stąd pewnie konkurencja wymusiła lepsze ceny.
Obie wiertarko-frezarki:
http://allegro.pl/wiertarka-frezarka-st ... 24885.html
http://allegro.pl/wiertarka-slupowa-wie ... 68224.html
Jeśli wierzyć opisom to Maktek ma mocniejszy silnik (0,75kW wobec 0,55kW Technologissu).
Wymiary i waga te same, więc to chyba to samo.
W każdym razie fajnie, że pojawiła się konkurencja, bo 1699PLN to ciut dużo już było
Ostatnio zauważyłem, że Technologiss dość mocno obniżył cenę na Zosie. Potem zobaczyłem, że pojawiły się Zośki od Makteka i stąd pewnie konkurencja wymusiła lepsze ceny.
Obie wiertarko-frezarki:
http://allegro.pl/wiertarka-frezarka-st ... 24885.html
http://allegro.pl/wiertarka-slupowa-wie ... 68224.html
Jeśli wierzyć opisom to Maktek ma mocniejszy silnik (0,75kW wobec 0,55kW Technologissu).
Wymiary i waga te same, więc to chyba to samo.
W każdym razie fajnie, że pojawiła się konkurencja, bo 1699PLN to ciut dużo już było