Łojezu, już zadeklarowałem 251 limit w zamulaniu wątku a ten nadal swoje

Tłumaczę w punktach, bo widzę że nie jesteś aż taki bystry jak na pierwsze wrażenie
1. o Linuxie mam takie samo zdanie teraz, wczoraj i rok temu. Dobry system dla zadań podstawowych, kiedy wystarcza to co jest w dystrybucji. Dokupowanie windy do gołego peceta nie ma wtedy sensu, ale i wywalanie windy w celu instalacji linuxa tez nie.
2. na tym zalety Linuxa jako systemu kończą się, bo do poważniejszego hardware jest problem ze sterownikami, oraz WIELU POWAŻNYCH producentów zawodowego oprogramowania olewa fakt istnienie linuxa i te 0,5% jego użytkowników. Dlatego do zastosowań bardziej złożonych ten system się nie nadaje. Żaden zawodowiec nie bedzie marnował czasu na zmuszanie do działania systemu, skoro sa inne, które działają bez straty czasu
3. tak samo jak inne przeglądarki niż Google mają niszowy udział w wyniku i nie ma co sie zajmować ich użytkownikami, tak samo jest z Linuxem i jego użytkownikami
4. każdy kod na komputerze jest programem, poczynając od BIOSa (zarzut że mylę system z programem). System operacyjny to taki program, który uwspólnia mechanizmy informatyczne i pozwala uruchamiać aplikacje (programy użytkownika) na dowolnym biosie. Linuxcnc jeśli chodzi bezpośrednio na biosie, to jest miksem systemu operacyjnego i aplikacji
5. jako specjalistyczny program do sterowania maszynami CNC, linuxcnc jest KIJOWYM programem, ponieważ ma poważne ograniczenia prędkości obsługi. nie nadaje się do szybkich zastosowań oraz bardziej wyrafinowanych napędów. Praktycznie każdy sterownik dedykowany jest od niego lepszy pod tym względem, nie mówiąc już o sterownikach przemysłowych, nawet sprzed 30 lat.
6. nikt Ci nie każe ze mną dyskutować. To nawet lepiej, bo na tematy które mnie interesują i tak nie masz nic do powiedzenia

7. zdjęcie które zaprezentowałeś w tym wątku powiedziało mi o Tobie więcej niż wszystkie wcześniejsze które widziałem. Już napisałem co i dlaczego.
8. nie zrzeszam się, nie zaprzyjaźniam na forach, nie uczestniczę w klubach poparcia, opozycji ani ich nie próbuję tworzyć. Fora (z jednym wyjątkiem, ale to nie jest forum CNC) mają dla mnie znikome znaczenie, i trzymam forumowe społeczności, czyli LUDZI KTÓRYCH NIE ZNAM, z dala od pozostałych aspektów życia. I tak samo jak nie pochwaliłem się zakupioną tokarką, tak samo nie będę pokazywał nic innego czy tym bardziej publikował zdjęć innych niż w danej chwili sam uznam za przydatne. Jeśli to wpływa na moją wiarygodność, bo nie pasuje do schematu, to problem tych co marnują czas na jej roztrząsanie.
Poczytaj i przyjmij do wiadomości, zanim 251 to wytnie

Z niczego nie staram si wyjść z twarzą, bo nie mam z czego. Ty Ty odwaliłeś KASZANĘ i się nią pochwaliłeś. Może zacznij się podpisywać "ka.ar"