Frezarka bramowa 700x400x120 z aluminium
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Ja jestem ciekawy jak to będzie działać, gdy zamontujesz już bramę i zepniesz ją od spodu.
Coś mi się wydaje, że może to ciężko chodzić. Zdaje się, że nie masz frezowanych powierzchni pod prowadnice a spawy nie są zbyt dokładne. Gdybyś miał prowadnice od góry, to wyregulowałbyś sobie na śrubach. W takim układzie tylko planowanie powierzchni może pomóc, albo mocne silniki.
Coś mi się wydaje, że może to ciężko chodzić. Zdaje się, że nie masz frezowanych powierzchni pod prowadnice a spawy nie są zbyt dokładne. Gdybyś miał prowadnice od góry, to wyregulowałbyś sobie na śrubach. W takim układzie tylko planowanie powierzchni może pomóc, albo mocne silniki.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 23
walki sa demontowalne
wytoczone posluzyly mi do ustawienia elementow do spawania.
masz racje, jednak wyciete blachy na laserze byly tak pasowne, ze profile trzeba bylo lekko wbijac
wiec jak brama sie bedzie ciela,to bedzie kwestia podlozenia folii aluminiowej pod podpore 
Jak narazie walcze z frezowaniem boczkow, jakos nie moge sobie poradzic. Mam blachy z PA13 i starsznie klei do freza
Spawalem TIGiem, przekatne roznia sie o ok 0,5mm

Kod: Zaznacz cały
a spawy nie są zbyt dokładne

Jak narazie walcze z frezowaniem boczkow, jakos nie moge sobie poradzic. Mam blachy z PA13 i starsznie klei do freza

Spawalem TIGiem, przekatne roznia sie o ok 0,5mm