Do mnie,mc2kwacz pisze:To chyba nie do mnie?

Do kamara na pewno nie , bo on nie przyjmuje PWoprawcafotografii pisze:markcomp77 napisał/a:
może na spotkaniu 2 października zorganizujemy konkurs?
nagroda to będzie:
kamar napisał/a:
autograf
Wracajac do tematu to wyslalem niedawno do Ciebie zapytanie odnosnie
tematowego napedu i ani be ani me ani kukuryku...
q
Szczęściarz!251mz pisze:Do kamara na pewno nie , bo on nie przyjmuje PW
No chyba ,że ode mnie
Jasne! Czemu nie? bierzesz dystrybucję, wszystko jest gotowe. Działa pięknie, nic nie trzeba doinstalowywać. Do typowych zastosowań domowych nic więcej nie potrzeba. Ktoś kto DOkupuje windę tylko do poczty, netu, office i odtwarzania multimediów, wyrzuca kasę.Pewnie ktoś będzie zaskoczony , ale ja od miesiąca używam Ubuntu do zadań codziennych...
Raz ,że instalacja to przyjemność - kilka klinięć i wszystko hula ...
Dwa , nie wiesza się ...
Trzy , jest fajniejszy w obsłudze niż windoza
To jest prosta sprawa, profesjonalny producent musi zagwarantować że jego maszyna zrobi detal poprawnie, inaczej nie wypłacił by się swoim klientom za zepsute roboty. Wiec zakłada to co go pozbawi ryzyka i o tym wiedzą wszyscy z tego forum. Natomiast kolega próbuje zasugerować (przynajmniej ja tak to rozumiem) że jak Kamar sobie założy serwa to będzie mu lepiej ale znowu problem w tym ze ma złe maszyny więc nie warto.mc2kwacz pisze:.
Impuls, czytasz wybiórczo. Ja cały czas piszę o tym, że serwomechanizm daje gwarancję braku błędu. I to jest jego najważniejsza zaleta. I z tego właśnie a nie innego powodu, w żadnej poważnej maszynie żaden poważny producent nie zainstaluje gołego krokowca.
Prędkości posuwów (szczególnie G0) do kwestia druga. Dla Ciebie nie mają znaczenia a dla innych mają. Ogólnie wiadomo, że wtedy ryzyko błędu pozycji gwałtownie wzrasta.
Zaś bedzię że się czepiammc2kwacz pisze: Jasne! Czemu nie? bierzesz dystrybucję, wszystko jest gotowe. Działa pięknie, nic nie trzeba doinstalowywać. Do typowych zastosowań domowych nic więcej nie potrzeba. Ktoś kto DOkupuje windę tylko do poczty, netu, office i odtwarzania multimediów, wyrzuca kasę.
.
Świeć przykładem i podeprzyj swoje słowa czynem. Pokaż co zrobiłeś pakując w to nie potrzebnie kasę, ale dla samej klasy. Miej godność i okaż nam szacunek jako współobywatelom i nie rzucaj słów na wiatr.mc2kwacz pisze:Wszystko "polerowane" do bólu, aż nikt się nie mógł przyczepić. Wliczając w to aspekty bez faktycznego znaczenia. Po tym właśnie poznaje się KLASĘ producenta. Bierzesz wyrób do ręki, i aż oczy się śmieją, bo nie znajdujesz nic co mógłbyś chcieć poprawić.
I to jest filozofia pracy i filozofia działania w ogóle, która prowadzi do sukcesu oraz do tego, że życie staje się lepsze. Warto naśladować. A nie na skróty, "bo po co", "bo nie ma wpływu", "bo nie widać", "bo lepiej NIE MUSI być".