Posortowane po cenie
Jak zamocować
-
Baqqq
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)

- Posty w temacie: 3
Sprzedawca ten sam, i cena różni się tylko tym że zamiast 5 jest 55. Można napisać mu wiadomość z zapytaniem. Na 99% się pomylił, ja zanim kupiłem pisałem sobie z nim parę maili i na 100% nie zapłaciłem tej ceny. Kupowałem na przełomie lipca i sierpnia więc nie tak dawno, żeby cena wzrosła tak drastycznie.
Sprawdziłem w historii ebaja - zapłaciłem 59.50
Sprawdziłem w historii ebaja - zapłaciłem 59.50
-
YaPKnn
Autor tematu - Posty w temacie: 24
Pierwsza przymiarka:

niestety muszę ją robić "na dwa razy", nie mam wiertarki stołowej, więc otwory w tym profilu który stawia sanki do pionu nie wyszły zbyt równo, z pewnymi ograniczeniami ale da się używać, więc wykorzystam tą żeby zrobić wersję dwa dokładniejszą.
Problem będzie tylko z tym kwadratem, znalazłem go na złomie i wątpię, żeby drugi raz mi się taka sztuka udała....

niestety muszę ją robić "na dwa razy", nie mam wiertarki stołowej, więc otwory w tym profilu który stawia sanki do pionu nie wyszły zbyt równo, z pewnymi ograniczeniami ale da się używać, więc wykorzystam tą żeby zrobić wersję dwa dokładniejszą.
Problem będzie tylko z tym kwadratem, znalazłem go na złomie i wątpię, żeby drugi raz mi się taka sztuka udała....
-
RomanJ4
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 14
może przecież być ceownik, kątownik, również zespawany z 2 płyt, przykręcony do suportu tak aby troszkę poza niego wystawał, i splanowany do kąta prostego np flycutterem wkręconym w uchwyt, jak poniżej .

lub nawet samym nożem tokarskim

wkręconym w uchwyt tak jak ta sztabka
bądź przyspawanym do trzpienia

lub nawet samym nożem tokarskim

wkręconym w uchwyt tak jak ta sztabka
bądź przyspawanym do trzpienia

pozdrawiam,
Roman
Roman
-
YaPKnn
Połażę po złomie to coś wymyślę, nie wziąłem pod uwagę, że będę robił drugi.
Trochę się zastanawiam nad sztywnością takiego kątownika, nie mam o tym zbyt dużego pojęcia ale wydaje mi się, że wiercenie w górnej części mogłoby spowodować że będzie się poddawał. Gdzieś czytałem, że ktoś zrobił coś takiego z kątownika do nutoola, i dospawał potem wzmocnienia własnie z powyższego powodu.
Trochę się zastanawiam nad sztywnością takiego kątownika, nie mam o tym zbyt dużego pojęcia ale wydaje mi się, że wiercenie w górnej części mogłoby spowodować że będzie się poddawał. Gdzieś czytałem, że ktoś zrobił coś takiego z kątownika do nutoola, i dospawał potem wzmocnienia własnie z powyższego powodu.
-
MlKl
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 6
- Kontakt:
A co ci przeszkadzają otwory w tym kawałku profila? Tak czy siak powinny być luźniejsze, albo wręcz w kształcie fasolki, żeby przystawkę można było ustawić dokładnie. Ja swoją mocuję jedną szpilką M10, za to w płycie posuwu poprzecznego zrobiłem dwa otwory M6 od tyłu, i przykręcam tam płytki oporowe ze śrubami regulacyjnymi. Po postawieniu przystawki na suporcie przykręcam ją nakrętką na szpilce, potem ustawiam na zegar śrubami regulacyjnymi i dopiero dokręcam do oporu nakrętkę na szpilce.

Na fotce jest tylko jedna, ale potem dodałem drugą.

Na fotce jest tylko jedna, ale potem dodałem drugą.
-
YaPKnn
Kurka wodna faktycznie by się przydało go splanować, żeby był idealnie pionowy w stosunku do suportu.RomanJ4 pisze:może przecież być ceownik, kątownik, również zespawany z 2 płyt, przykręcony do suportu tak aby troszkę poza niego wystawał, i splanowany do kąta prostego np flycutterem wkręconym w uchwyt, jak poniżej .