Na wstępie zaznaczam, że dopiero zaczynam zabawę z CNC i proszę o wyrozumiałość i pomoc.
Sprawa wygląda następująco. Zaprojektowałem frezarkę w Solidworks, którą teraz przekładam na rzeczywistość. Z racji tego, że to pierwsza maszyna, będzie w MDFie i z chińskim sterownikiem oraz silnikami z odzysku.
Sterownik i zasilacz doszedł prosto z chin. Zrobiłem pierwsze testy i nic.
A teraz konkrety:
-sterownik to TB6560HQ niebieski
-zasilanie 24V 6,5 A
-silniki minebea 23km-k112-p3v, prąd 2.4A, napięcie 4.6V

Porty i piny skonfigurowane tak jak chińczyk napisał w manualu. 1;8;5 step i 7;3;4 dir
enable1,2,3- 14;2;6 output-9
TU JEST MANUAL
Silniki rozszyfrowane: czerwony-A, żółty-A-, niebieski-B, pomarańczowy-B-, biały,czarny-com. Tu teraz nie wiem czy dobrze zrozumiałem schemat z manuala gdzie biały i czarny kabel był NC czyli nie podłanczany? W efekcie podłączyłem tylko kable takie jakie widnieją oznaczenia na sterowniku.
Po włączeniu sterownika efekt jest taki, że świeci na czerwono tylko jedna dioda zaznaczona na fotografii a wiatraczek zaczyna się kręcić. Po załadowaniu gcode i starcie procesu silniki stoją w miejscu a żadna dioda poszczególnych osi nie miga. Nie dzieje się nic nowego niż w spoczynku. Na dodatek zaczyna mocno grzać się jeden ze stabilizatorów.

Mam już kupione wszyskie części na frezarkę a nie mogę odpalić sterownika. Proszę was o pomoc jak to ruszyć.