Druga maszynka - ploter z ruchomą bramą
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 104
Prowizoryczne osłony zrobione za kwote 10zł już na miejscu. Troche ograniczają obszar roboczy ale jak na moje potrzeby nie sprawia to najmniejszego problemu.
No i male frezowanie aluminium. Szkoda tylko, że frez to twardych stali a nie alu, to nie moglem pogonić z posuwem tak jak bym chciał. Warstwa skrawania 3mm, skok freza 3mm.
[youtube][/youtube]

No i male frezowanie aluminium. Szkoda tylko, że frez to twardych stali a nie alu, to nie moglem pogonić z posuwem tak jak bym chciał. Warstwa skrawania 3mm, skok freza 3mm.
[youtube][/youtube]
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 104
Udało sie znaleźć za 200zł falownik wektorowy Unidrive 4kW 1000Hz do zasilenia tego wrzeciona. Zobaczymy co ono jest warte. A jakbym w przyszłosci wyrwał w dobrych pieniążkach słabszy to ten bede miał pod moją TUE35
Jakieś pierwsze detale zeszły z maszynki, w 100% z wyniku zadowolony nie jestem (troche mi odprężyło blache od stołu, mogłem wiecej łapek dać) ale ogolnie jest ok. Coraz bardziej zaczyna mi brakować 4 i 5tej osi. Będzie trzeba niedługo siąść nad rysunkami

Jakieś pierwsze detale zeszły z maszynki, w 100% z wyniku zadowolony nie jestem (troche mi odprężyło blache od stołu, mogłem wiecej łapek dać) ale ogolnie jest ok. Coraz bardziej zaczyna mi brakować 4 i 5tej osi. Będzie trzeba niedługo siąść nad rysunkami

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Dudi1203 pisze: Jakieś pierwsze detale zeszły z maszynki, w 100% z wyniku zadowolony nie jestem (troche mi odprężyło blache od stołu, mogłem wiecej łapek dać) ale ogolnie jest ok.
Coraz bardziej zaczyna mi brakować 4 i 5tej osi. Będzie trzeba niedługo siąść nad rysunkami

Wspaniale prezentuje się ta Maszynka i .... w miejscu gdzie wątki o budowie maszynki zwykle się kończą

Powodzenia