Na tym zdjęciu po prawej stronie, przykręcony panel przedni z 3 diodami led. Teraz dopiero widzę, że to bokiem jest przykręcone. To mnie zmyliło
[ Dodano: 2013-08-12, 23:23 ]
Niestety, ale wygląda mi to na jeden moduł serwa - sama końcówka mocy. Może reszta gdzieś została?
Patrząc na poprzednie zdjęcia widzę, że ten moduł z komputerem ma wejścia na enkodery z silników. To by sugerowało, że tam jest cała część cyfrowa serwa. Obawiam się, że to jest "spięte" z dedykowanym oprogramowaniem i ono realizuje pętlę sprzężenia zwrotnego optymalizując to do swoich potrzeb.
Chyba cie nie pocieszę, ale mniej kłopotu będzie jak wykorzystasz tylko silniki, a moduły dokupisz nowe. Nawet jak nam to jakimś cudem uda się odpalić, to w przypadku konieczności strojenia już się poddaje. Bez dokumentacji serwisowej, marne szanse. Mam jednak wrażenie, że nie masz wszystkiego, a tylko fragment. Powinno być tyle końcówek mocy ile silników, powinieneś mieć wszystkie kable. Wtedy można próbować to połączyć (zwykle wtyczki pasują tylko w jeden sposób, a przy identycznych trzeba się zdać na wiedzę ogólną i intuicję - gdzie zasilacz, końcówka z mostkami itp. To profesjonalna produkcja, więc i kolory kabli w odpowiadających sobie złączkach powinny być identyczne). Gdyby to było troszkę nowsze, to wystarczyłby rozgryźć tylko 3 identyczne serwopaki + zasilacze i je wykorzystać a resztę wyrzucić. Tutaj zanim kupisz sterowniki radzę sprawdzić te enkodery na oscyloskopie lub za pomocą 2 ledów, żebyś nie miał niespodzianek. Takie silniki są warte po 200-500zł/szt, ale bez enkoderów to mniej niż 200.