PikoCNC Sterownik maszyny CNC via USB
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 3
Jasne, Cire ma racje.
Jak pierwszy raz ja wszedłem, to myślałem, że pomyliłem adres.
Jak potwierdziłem, że to ten to szukałem ceny z pięć minut i dałem na luz.
Zacząłem czytać ten wątek i dowiedziałem się więcej niż ze strony, tylko ilu ludzi wie o tym wątku i ilu poważnych klientów będzie czytać tyle stron forum.
Jak pierwszy raz ja wszedłem, to myślałem, że pomyliłem adres.
Jak potwierdziłem, że to ten to szukałem ceny z pięć minut i dałem na luz.
Zacząłem czytać ten wątek i dowiedziałem się więcej niż ze strony, tylko ilu ludzi wie o tym wątku i ilu poważnych klientów będzie czytać tyle stron forum.
Betonowo-aluminiowy ploterek
http://www.cnc.info.pl/topics60/nowy-pr ... t45271.htm
http://www.cnc.info.pl/topics60/nowy-pr ... t45271.htm
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 32
Żarty się Was trzymają. Sklepy internetowe wystawiają swój towar do sprzedaży na stronie a też często trzeba się zalogować żeby otrzymać dostęp do cennika. Producenci zwykle oczekują najpierw kontaktu pocztowego lub telefonicznego. Przemawia za tym wiele aspektów. Po pierwsze, w internecie funkcjonuje tylu różnych wyłudzaczy i krętaczy że każdy jakoś chce się ubezpieczyć. Po drugie często najpierw potrzebne są jakieś bardziej szczegółowe ustalenia co do oczekiwań klienta, żeby potem nie było niemiło.
Sterownik cnc to nie pęczek pietruszki który większość ludzi zna i wie czego się może spodziewać. Także wśród uczestników tego forum są osoby mające nikłe wiadomości na temat PikoCNC, jego cech użytkowych itd. Można zapoznać się co prawda z dostępnym manualem czy przeczytać wątki dotyczące tego sterownika a i tak pojawiają się sytuacje szczególne. Ot choćby ostatnio wymiany zdań na temat zasilenia płytki Piko i sterowników silników czy możliwości podłączenia sterowników konkretnego typu. Niby wszystko powinno być już oczywiste a i tak opinie były różne. Chyba lepiej uzgodnić wszystko z twórcą dzieła i ewentualnie do niego mieć pretensje, niż kupić w owczym pędzie a potem wypłakiwać się na forum? Nawet jeżeli kupujący czuje się alfą i omegą w sprawach technicznych to kontakt z cosimo nie jest najgorszą rzeczą jaka się może zdarzyć. To rzeczowy i sympatyczny jegomość. Zresztą i potem taki kontakt też może być potrzebny, któż to wie?
Sterownik cnc to nie pęczek pietruszki który większość ludzi zna i wie czego się może spodziewać. Także wśród uczestników tego forum są osoby mające nikłe wiadomości na temat PikoCNC, jego cech użytkowych itd. Można zapoznać się co prawda z dostępnym manualem czy przeczytać wątki dotyczące tego sterownika a i tak pojawiają się sytuacje szczególne. Ot choćby ostatnio wymiany zdań na temat zasilenia płytki Piko i sterowników silników czy możliwości podłączenia sterowników konkretnego typu. Niby wszystko powinno być już oczywiste a i tak opinie były różne. Chyba lepiej uzgodnić wszystko z twórcą dzieła i ewentualnie do niego mieć pretensje, niż kupić w owczym pędzie a potem wypłakiwać się na forum? Nawet jeżeli kupujący czuje się alfą i omegą w sprawach technicznych to kontakt z cosimo nie jest najgorszą rzeczą jaka się może zdarzyć. To rzeczowy i sympatyczny jegomość. Zresztą i potem taki kontakt też może być potrzebny, któż to wie?
-
- Posty w temacie: 40
Fakt.diodas1 pisze:Żarty się Was trzymają. Sklepy internetowe wystawiają swój towar do sprzedaży na stronie a też często trzeba się zalogować żeby otrzymać dostęp do cennika.
Nieraz trafilem na takie firmy i nigdy nic nie kupilem i pewnie nie kupie.
Niech sie caluja centralnie w zad.
Taa, szkoda ze nie ukleknieciaProducenci zwykle oczekują najpierw kontaktu pocztowego lub telefonicznego.

Nie rozni sie niczym od telewizora, wiertarki, mlynka do kawy etc.Sterownik cnc to nie pęczek pietruszki który większość ludzi zna...
Od poznawania jest instrukcja obslugi...
Cosmio sporo traci nie ulatwiajac zakupu swojego bylo nie bylo _produktu_...
Ja omijam szerokim lukiem sklepy w ktorych musze sie rejestrowac logowac etc
i nie moge zaplacic PayPalem klikjac dwa razy. Liczy sie moja wygoda i czas...
(a to zebym zamawial cos mailem to wogole pomysl nie z tej ziemi...)
Przypominam, ze XXI wiek mamy. Skonczyly sie czasy kiedy trzeba bylo jechac
do banku zlecic przelew

wciaga szczaw i mirabelki

q
-
- Posty w temacie: 32
Mówiąc skrótowo PikoCNC to nie sterownik ale pralnia pieniędzy
Niektórzy tutaj pamiętają serię filmów- Sami swoi, Nie ma mocnych...
a szczególnie taki motyw:
pomogę ci... nie trzeba.... no to ci pomogę.
wypisz-wymaluj na podobnych zasadach ewoluują niektóre wątki na forum.
Zaczyna się miło a za chwilę sika krwią. Słyszałem skecz:
Telefon... hallo? ...
cichutko i przymilnie-To ja...
Kto "ja"?...
szeptem- cichy wielbiciel..
kto???...
trochę głośniej- no cichy wielbiciel...
kto mówi???
głośno i wyraźnie- cichy wielbiciel...
...
...
hallo, kto mówi???
CICHY WIELBICIEL GŁUCHA KROWO!!!!
A cosimo pewnie wypoczywa na urlopie i nawet nie wie że wątek puszcza dymy. Wróci to sprawiedliwie rozdzieli premie

Niektórzy tutaj pamiętają serię filmów- Sami swoi, Nie ma mocnych...
a szczególnie taki motyw:
pomogę ci... nie trzeba.... no to ci pomogę.
wypisz-wymaluj na podobnych zasadach ewoluują niektóre wątki na forum.
Zaczyna się miło a za chwilę sika krwią. Słyszałem skecz:
Telefon... hallo? ...
cichutko i przymilnie-To ja...
Kto "ja"?...
szeptem- cichy wielbiciel..
kto???...
trochę głośniej- no cichy wielbiciel...
kto mówi???
głośno i wyraźnie- cichy wielbiciel...
...
...
hallo, kto mówi???
CICHY WIELBICIEL GŁUCHA KROWO!!!!
A cosimo pewnie wypoczywa na urlopie i nawet nie wie że wątek puszcza dymy. Wróci to sprawiedliwie rozdzieli premie

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 24
oprawcafotografii pisze:diodas1 pisze:Żarty się Was trzymają. Sklepy internetowe wystawiają swój towar do sprzedaży na stronie a też często trzeba się zalogować żeby otrzymać dostęp do cennika.
Ponieważ są wakacje ( a może bezrobocie) , mam propozycje do [oprawcafotografii] aby wykorzystał niszę w biznesie , otworzył sklep i zaczął sprzedawać PikoCN. Dzięki temu autor PikoCNC bedzie miał więcej kasy i więcej czasu, a my nie bedziemy czytać porad jak prowadzić biznes.
-
- Posty w temacie: 40
Oprawca ma w cholere wlasnej roboty wiec chwilowo dziekuje za dodatkowa 
Chyba zle odczytaliscie moj list - wszedzie doszukujecie sie zlosliwosci?
Moja intencja nie byly zadna zlosliwosci, tylko drobna rada - jak juz ktos decyduje
sie na produkcje czegokolwiek, to powinien ulatwic potencjalnemu klientowi dostep
do produktu. W koncu chyba po to produkuje zeby zarabiac pieniadze?
Sam nie tylko kupuje w sieci, ale i produkuje wlasne produkty, ktore potem sprzedaje
przez internet i wiem jak latwosc zakupu ma wplyw na wielkosc sprzedazy.
Juz to, ze trzeba sie w sklepie rejestrowac obniza sprzedaz...
q

Chyba zle odczytaliscie moj list - wszedzie doszukujecie sie zlosliwosci?
Moja intencja nie byly zadna zlosliwosci, tylko drobna rada - jak juz ktos decyduje
sie na produkcje czegokolwiek, to powinien ulatwic potencjalnemu klientowi dostep
do produktu. W koncu chyba po to produkuje zeby zarabiac pieniadze?
Sam nie tylko kupuje w sieci, ale i produkuje wlasne produkty, ktore potem sprzedaje
przez internet i wiem jak latwosc zakupu ma wplyw na wielkosc sprzedazy.
Juz to, ze trzeba sie w sklepie rejestrowac obniza sprzedaz...
q
-
- Posty w temacie: 104
Ja bym nie próbował na siłę uszczęśliwiać pomysłami na prowadzenie biznesu twórcy pikocnc. Większość ludzi oceniających działania innych ma problemy ze zrozumieniem, że każdy ma inny punkt siedzenia i widzenia. To co dla jednych byłoby osiągnięciem i sensem życia oraz głównym źródłem dochodu, dla innych może być hobbystycznym odskokiem od pracy, spowodowanym czymkolwiek.
Na tym etapie projekt pikocnc nie wymaga jeszcze dopracowanej otoczki i nie ma się co czepiać, że strona nie działa jak sklep internetowy z sektą operacji na dobę.
Sam nie jest dopracowany. Hardware prosi się o renowację i brakuje dopracowanego aktualnego manuala. Czas pokaże czy się rozwinie i okrzepnie. Na razie nie ma co narzekać producent regularnie aktualizuje i poprawia soft.
Na tym etapie projekt pikocnc nie wymaga jeszcze dopracowanej otoczki i nie ma się co czepiać, że strona nie działa jak sklep internetowy z sektą operacji na dobę.
Sam nie jest dopracowany. Hardware prosi się o renowację i brakuje dopracowanego aktualnego manuala. Czas pokaże czy się rozwinie i okrzepnie. Na razie nie ma co narzekać producent regularnie aktualizuje i poprawia soft.