PikoCNC Sterownik maszyny CNC via USB
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 9
Ok. Dziękuję wszystkim za rozwianie wszelkich wątpliwości. Moim zdaniem przydało by się aby każdy z producentów tych sterowników umieścił odpowiednią informację w swoich ofertach, bo nie każdy jest w stanie ogarnąć wszystkie sprawy techniczne. Ja do tego czasu byłem niemal pewny że taki sterownik Zelrp-a działa tylko i wyłącznie z portem LPT, wiec nawet nie brałem go pod uwagę. Tak ze jeszcze raz dziękuje wszystkim za pomoc. Pozdrawiam :]
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 32
Z pikoCNC można ożenić chyba każdy sterownik silnika(ów) który ma wejścia Step i Dir, o ile pracują one na poziomach TTL. Jeżeli jest jakaś przelotka to robi się to wygodniej a jeżeli nie ma to wystarczy parę kabelków. Producent lub sprzedawca sterowników nie jest w stanie domyślić się wszystkich możliwych konfiguracji sprzętu, w których może być jego urządzenie użyte. Wystarczy że w instrukcji opisze znaczenie poszczególnych styków na złączach.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 32
http://www.pikocnc.com/kontakt
Tak się to chyba załatwia. Kiedyś sterownik (płytka do USB bo sam program jest darmowy) bywał w Allegro gdzie można było zalicytować. Ostatnia cena jaką widziałem wynosiła 550 zł
Tak się to chyba załatwia. Kiedyś sterownik (płytka do USB bo sam program jest darmowy) bywał w Allegro gdzie można było zalicytować. Ostatnia cena jaką widziałem wynosiła 550 zł
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 4
Dobra nie róbmy offtopu 
Widziałem stronkę i kontakt ale na mój gust to Twórcy brakuje trochę marketingowego spojrzenia
Moje 1 wrażenie jest takie, że to strona opisująca jakiś sterownik i tyle.
A nie strona Twórcy sterownika na której go można kupić.
Jest różnica
Pewnie cosimo na sprzedaż nie narzeka ale sporo osób wejdzie, popatrzy i wyjdzie bo nie widać nigdzie info, że można coś takiego kupić oraz za ile
A gdybym był leniwy to ... nie czytałbym tego wątku od 1 posta

Widziałem stronkę i kontakt ale na mój gust to Twórcy brakuje trochę marketingowego spojrzenia

Moje 1 wrażenie jest takie, że to strona opisująca jakiś sterownik i tyle.
A nie strona Twórcy sterownika na której go można kupić.
Jest różnica

Pewnie cosimo na sprzedaż nie narzeka ale sporo osób wejdzie, popatrzy i wyjdzie bo nie widać nigdzie info, że można coś takiego kupić oraz za ile

A gdybym był leniwy to ... nie czytałbym tego wątku od 1 posta