Suszarka do piasku.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 5
Generalnie to wirująca beczka ładowana zawiesiną od góry. Im większa wydajność wirowania tym bardziej pionowa ściana osadu aż do uzyskania postaci rury - tutaj trzeba zatrzymać osad aby nie poleciał przez krawędź beczki razem z wodą. Dlatego beczka ma przyspawany pierścień na krawędzi zamykający wejście co powoduje że osad może ubić się w postaci rury o grubości ścianki takiej jak wysokość pierścienia ( pokrywki tej beczki)
To wszystko, żaden intelektualny wyczyn.
To wszystko, żaden intelektualny wyczyn.
Pasjonat
-
- Posty w temacie: 7
ale ze co pionowa beczka, ktora kreci sie wokol wlasnej osi - pionowej ? I woda wylewa sie gora czy na dole jest spust - nie mialem z czyms takim nigdy do czynienia wiec wyczyn intelektualny jakis tam dla mnie jest.
Wogole w duzej ilosci postow widze takie glupie docinki na koncu niby pomocnego postu. Na jaka cholere to ? Nie chcesz pomagac to sie nie udzielaj. Akurat w twoim przypadku to w kazdym poscie prawie. W innym temacie wyczytalem, ze akurat studia skonczyles - o to chodzi ? Pan Inzynier robi laske, ze sie wogole odzywa ? Ja pi***ole do czego ten swiat zmierza.
Wogole w duzej ilosci postow widze takie glupie docinki na koncu niby pomocnego postu. Na jaka cholere to ? Nie chcesz pomagac to sie nie udzielaj. Akurat w twoim przypadku to w kazdym poscie prawie. W innym temacie wyczytalem, ze akurat studia skonczyles - o to chodzi ? Pan Inzynier robi laske, ze sie wogole odzywa ? Ja pi***ole do czego ten swiat zmierza.
Jeżeli prąd nas nie zabije to nas napewno nie wzmocni 

-
- Posty w temacie: 5
Nie no o tym intelekcie to w stronę krytycznego Grzesia.
A beczka wiruje wokół osi pionowej.
Woda może przelewać się górą ponad krawędzią dospawanej pierścieniowej pokrywki- gdy konstrukcja jest solidna i może być wydajna.
Jeżeli masz obawy ze coś może się urwać to wiruj wolniej i etapami. Wylewanie górą jest wtedy niewygodne i trudno pozbyć się wody bez wtórnego mieszania - można wiec otwierać spust denny i podczas obrotu pozbywać się wody - obroty dobrane są tak aby szlam układał się w stożek a woda nie podnosiła się na ściankach tylko zbierała się dolnym meniskiem na spuście.. Tylko wtedy wydajność jest mizerna.
A poza tym to coś taki nerwowy?
A beczka wiruje wokół osi pionowej.
Woda może przelewać się górą ponad krawędzią dospawanej pierścieniowej pokrywki- gdy konstrukcja jest solidna i może być wydajna.
Jeżeli masz obawy ze coś może się urwać to wiruj wolniej i etapami. Wylewanie górą jest wtedy niewygodne i trudno pozbyć się wody bez wtórnego mieszania - można wiec otwierać spust denny i podczas obrotu pozbywać się wody - obroty dobrane są tak aby szlam układał się w stożek a woda nie podnosiła się na ściankach tylko zbierała się dolnym meniskiem na spuście.. Tylko wtedy wydajność jest mizerna.
A poza tym to coś taki nerwowy?
Pasjonat
-
Z braku czasu bylem dosc dlugo nieobecny na forum i teraz poprostu widze, zmiany na gorsze jakie zaszly. Kiedys bylo to jedyne forum bez lub z niewielka iloscia chamstwa ateraz w kilkunastu postach widze napinke, robienie łaski i wypowiedzi w stylu pozjadalem wszystkie rozumy.
Zrobienie samemu wirowki pionowej nastreczy niemalych trudnosci - dlatego moim zdaniem lepiej bedzie wykorzystac stara pralke bez programatora z przerobionym bebnem tak aby mozna bylo zamocowac flizeline na stale. Odwirowany piach wyciagac z pralki albo ja przechylajac albo wyciagajac odkurzaczem. Ale dalej pozostaje problem calkowitego usuniecia wilgoci.
Zaloze nowy temat dotyczacy piaskowania na mokro bedzie bardziej przejrzyscie.
Zrobienie samemu wirowki pionowej nastreczy niemalych trudnosci - dlatego moim zdaniem lepiej bedzie wykorzystac stara pralke bez programatora z przerobionym bebnem tak aby mozna bylo zamocowac flizeline na stale. Odwirowany piach wyciagac z pralki albo ja przechylajac albo wyciagajac odkurzaczem. Ale dalej pozostaje problem calkowitego usuniecia wilgoci.
Zaloze nowy temat dotyczacy piaskowania na mokro bedzie bardziej przejrzyscie.

-
nie tak.
Plyta pod lekkim katem, dosc dluga, piasek w malych ilosciach sypany na ta plyte. Plyta wibruje piasek skacze i przesuwa sie nizej jednoczesnie sie suszac. Na koncu wpada do wiadra i po sprawie.
[ Dodano: 2013-06-30, 00:02 ]
https://www.google.de/search?q=Drehrohr ... 0&bih=1017
lub cos takiego
Plyta pod lekkim katem, dosc dluga, piasek w malych ilosciach sypany na ta plyte. Plyta wibruje piasek skacze i przesuwa sie nizej jednoczesnie sie suszac. Na koncu wpada do wiadra i po sprawie.
[ Dodano: 2013-06-30, 00:02 ]
https://www.google.de/search?q=Drehrohr ... 0&bih=1017
lub cos takiego

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 4
A słyszłeś o czymś takim jak ekstraktor?. Mi np nie wolno drugi raz ceratki wkładać bo wynik jest niemiarodajny .ma555rek pisze:na laborce często robiłem sedymentację szlamów różnych frakcji z zawiesin .
„Denerwować się to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych.”
- Ernest Hemingway
- Ernest Hemingway
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
Podłącze się do tematu. Czy ktoś z Was miał może coś takiego w ręku? http://allegro.pl/pistolet-do-piaskowan ... 33259.html
Potrzebuje czegoś do oczyszczenia z farby elementów mieszczących się na dłoni. Jest szansa, że to zadziała w ogóle?
Potrzebuje czegoś do oczyszczenia z farby elementów mieszczących się na dłoni. Jest szansa, że to zadziała w ogóle?
Choć nie jestem detektywem, zawsze znajdę budkę z piwem!