No przecież Bartek ma 5axis do planowania to samo sobie wyprowadza powierzchnie.mlekocccp pisze:A gdzie planowałeś powierzchnie pod y
Frezarka - ploter do alu
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 6
- Kontakt:
https://www.instagram.com/cncworkshop.pl/
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie
Tagi:
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 26
- Kontakt:
hehe
gwoli wyjasnien
blacha zetki to 20 ka, blaszka pod wrzecionkiem to 40ka
poza tym dorwałem jakiegoś tępego freza i na sucho, bo przewód luftu dopiero przytroczyłem, wiec na wszelki wypadek pusciłem 3 przejscia po 0,3
wrzecionko jest nowe tak na marginesie - swiezo przerobione z jamnika 5,5 kW przez kol tomek155, chodzi ładnie
do ruskiego mleka - wszystko było planowane na mojej zabawce.
do hecza czy jak ci tam - doświadczony budowniczy ma to w d.upie, krótki test czy w ogóle działa maszynka i czy okrąg jest okregiem a nie jajem i czy nie robi ząbków (nie robi)
gaspar - przyznaje ci racje - nie chcialo mi sie hehe, a łapy mocujące to zwykłe cwingi, na szybciora
gwoli wyjasnien
blacha zetki to 20 ka, blaszka pod wrzecionkiem to 40ka
poza tym dorwałem jakiegoś tępego freza i na sucho, bo przewód luftu dopiero przytroczyłem, wiec na wszelki wypadek pusciłem 3 przejscia po 0,3
wrzecionko jest nowe tak na marginesie - swiezo przerobione z jamnika 5,5 kW przez kol tomek155, chodzi ładnie
do ruskiego mleka - wszystko było planowane na mojej zabawce.
do hecza czy jak ci tam - doświadczony budowniczy ma to w d.upie, krótki test czy w ogóle działa maszynka i czy okrąg jest okregiem a nie jajem i czy nie robi ząbków (nie robi)
gaspar - przyznaje ci racje - nie chcialo mi sie hehe, a łapy mocujące to zwykłe cwingi, na szybciora
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 26
- Kontakt:
hehe, nie samymi maszynami człowiek zyje hecza czy jak ci tam 
po 60 kilku maszynach to sie robi już nudne, zrobie chyba jeszcze te 3 szt co mam zrobic i zajmę się czymś przyjemniejszym
tylko ze bywa tak, ze jak człowiek chce definitywnie dać sobie siana to pojawia sie klient który truje dupę i obiecuje złote góry - no i jakos ten sen trwa nadal

po 60 kilku maszynach to sie robi już nudne, zrobie chyba jeszcze te 3 szt co mam zrobic i zajmę się czymś przyjemniejszym

tylko ze bywa tak, ze jak człowiek chce definitywnie dać sobie siana to pojawia sie klient który truje dupę i obiecuje złote góry - no i jakos ten sen trwa nadal
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
Przyjmuję to za dodrą wiadomość - zapowiedź lepszych czasów – mniej będzie krążyć złomu ( niby maszyn ) przeczących nie tylko zasadom myśli technicznej ale i zdrowemu rozsądkowi.bartuss1 pisze: zrobie chyba jeszcze te 3 szt co mam zrobic i zajmę się czymś przyjemniejszym
Po zrobieniu tylu sprzętów, nie możesz być traktowany jako amator, a widzę, że dalej nim jesteś.
Amator / hobbysta swoim działaniem obciąża samego siebie, a ty sprzedając swój sprzęt obciążasz klientów mniej lub bardziej świadomych co powinni mieć.
Boję się tylko, co to jest to „coś przyjemniejszego” czym się chcesz zająć .
Mam nadzieję, że nie będzie to miało wpływu na innych, bo jeśli i w tym działaniu będziesz reprezentował taki profesjonalizm, to …. czarno to widzę.
Pozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia.
P.S. Maszyna nie może być senną marą.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 10