Rewolwerówka na CNC ?
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 12
To już można pomału zmienić temat na:
"Tokarka CNC z rewolwerówki już toczy"
Co do wózków planuję zbudować tokarkę, mam ładne łoże z żeliwa z jaskółkami i zastanawiałem się czy dorabiać suport pod nie czy przykręcić szyny, ale jeśli u kol. Kamara się sprawdziły to jednak będą wózki. Wkrótce utworzę temat bo mam kilka pytań.
"Tokarka CNC z rewolwerówki już toczy"

Co do wózków planuję zbudować tokarkę, mam ładne łoże z żeliwa z jaskółkami i zastanawiałem się czy dorabiać suport pod nie czy przykręcić szyny, ale jeśli u kol. Kamara się sprawdziły to jednak będą wózki. Wkrótce utworzę temat bo mam kilka pytań.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 102
Pewnie ze pisałem, ciekawi mnie jeszcze jakie dokładności można będzie zrobić od noża na wózkach, choć i tu mam dobre przeczucie, a co do mojej zetki na wózkach to fakt że wyleci na jesieni na rzecz jaskółki, ale to nie znaczy że mam jakieś uprzedzenie do wózków i frezarki, to można pogodzić tylko jeden warunek- bezluzowe pasowanie wózka i szyny.kamar pisze:Sam pisałeś ze to inne maszyny. Na tokarce sanie praktycznie tylko leżą na łożu, spróbuj tak na frezarce
No i masz już zetkę na wózkach
Nawet mam taki pomysł aby wyjąć kulkę z wózka i ją pasametrem zmierzyć i spróbować poszukać troszkę większej. Pomogła by wymiana nawet jednej strony kulek w wózku.

-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 276
- Kontakt:
Kolejne testy. Oczywiście okazało się że nie mam żadnego przyzwoitego noża z 20 trzonkiem
I to na razie tyle co mogę pokazać. Jak zwykle u nas hardware wyprzedziło software
Może wieczorem jeszcze wstawię roztaczanie gniazd narzędziowych.
[youtube][/youtube]
[ Dodano: 2013-06-08, 16:48 ]
To też jakiś test
[youtube][/youtube]
Falownik rzucił błędem a ten marny krokowiec wypycha noż z imaka
Wytaczanie gniazd :
[youtube][/youtube]
[ Dodano: 2013-06-08, 17:37 ]
Sorry, ale tym to się muszę pochwalic
[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
[ Dodano: 2013-06-08, 16:48 ]