Taaak... Pod warunkiem, że jest to tylko jeden odosobniony przypadek, a nie reguła...

No niestety, albo stety (dla serwisu) jest to pięta achillesowa korbowodówek.

Takie rysunki to wszyscy mamy... Poproszę o coś nowego.

No przyznaje obliczeniami się nie popisałem, chociaż za przykład zamiast jajek wolałbym piwowww.kimla.pl_ pisze: Jeśli Szanowny kolega szedł do sklepu po 2 jajka ale po namyśle jednak kupił 3 to znaczy, że kupił o 50% jajek więcej.
mowa jest o pompie Enduro, a kolega uparcie pokazuje klasyczną pompę korbowodowąkali77 pisze:W korbowodowej jest dużo więcej elementów do wymiany... dużo więcej...
W tym wypadku pompa korbowodowa nie ewoluowała, tylko poprawiono karygodne błędy konstrukcyjne, które wyszły dopiero u klientów... Ładnie opakowano to w kolorowy papierek i marketing sprzedaje to jako Wielkie Halo Enduro. Kosmetyka... Za co każą sobie i pośrednikom dodatkowo płacić... a to już POrażka...
Dziękuję za uznanie i wiarę w moje możliwości!chrisz1796 pisze:Kolego Kali77,
to żeby nie było niejasności, co jest do wymiany pokazałeś, a teraz napisz proszę koszt takiego zestawu plus żywotność / okres wymiany
pozdro 4 all
Z tego co wiem to OMAX nie sprzedaje samych pomp. Taka była polityka firmy za moich czasów. W przypadku zakupu jednak używki pompy OMAX z przyjemnością pomogę przy jej oględzinach i wycenie. Co do nowych niech się wypowiedzą sprzedawcy OMAX-a na forum. Są przecież tutaj.chlop83 pisze:powiedzcie mi ... gdzie mogę poszukać czegoś na temat cen samych pomp ... na jakie zwrócić uwagę a jakie omijać z daleka...