Router z profili aluminiowych 1000x800x350
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 57
Rozważam w dalszym ciągu opcję krajowego zakupu, tylko nie wiem czy brać śruby niewykończone i samemu się starać gdzieś wykonać - tylko nie mam pewności czy znajdę odpowiednią firmę, która mi tego nie spartoli.
Czy wziąć obrobione wstępnie śruby (zapłacić jak za zboże) i dociąć do odpowiedniej długości z zarobieniem strony podtrzymującej i nieco wydłużyć podebranie po stronie ustalającej (strona napędowa). Zaleta niewątpliwie jest taka, że mam już połapane bazy.
Może mi ktoś z kolegów podpowie gdzie mogę w okolicach Gorzowa Wlkp, Szczecina czy Trójmiasta znaleźć zaufaną firmę?
I ile taka usługa może kosztować?
Kolega syntetyczny chwaliłeś się, że zarabiałeś gdzieś swoje śruby, możesz zdradzić gdzie?
Jeszcze jedno: próbował ktoś prostować skrzywione śruby? Bo procedura prostowania wałków po obróbce cieplnej jest jak najbardziej praktykowanym zabiegiem. Można by było się pokusić o pryzmy, czujnik i praskę (mam w firmie z napędem ręcznym z tensometrycznym pomiarem siły do 10.000N).
Coś znalazłem ciekawego
Czy wziąć obrobione wstępnie śruby (zapłacić jak za zboże) i dociąć do odpowiedniej długości z zarobieniem strony podtrzymującej i nieco wydłużyć podebranie po stronie ustalającej (strona napędowa). Zaleta niewątpliwie jest taka, że mam już połapane bazy.
Może mi ktoś z kolegów podpowie gdzie mogę w okolicach Gorzowa Wlkp, Szczecina czy Trójmiasta znaleźć zaufaną firmę?
I ile taka usługa może kosztować?
Kolega syntetyczny chwaliłeś się, że zarabiałeś gdzieś swoje śruby, możesz zdradzić gdzie?

Jeszcze jedno: próbował ktoś prostować skrzywione śruby? Bo procedura prostowania wałków po obróbce cieplnej jest jak najbardziej praktykowanym zabiegiem. Można by było się pokusić o pryzmy, czujnik i praskę (mam w firmie z napędem ręcznym z tensometrycznym pomiarem siły do 10.000N).
Coś znalazłem ciekawego
Nie staraj się wszystkiego zrozumieć, bo wszystko stanie się niezrozumiałe 

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 8
- Kontakt:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 4
Kupiłem na tej aukcji: http://www.ebay.pl/itm/300876374890?ssP ... 1439.l2649
Poproś żeby chińczyk napisał, że wartość to 10$ - mniej cła i podatku zapłacisz. Albo żeby wysłał jako "sample", wtedy nic nie zapłacisz.
Poproś żeby chińczyk napisał, że wartość to 10$ - mniej cła i podatku zapłacisz. Albo żeby wysłał jako "sample", wtedy nic nie zapłacisz.
Choć nie jestem detektywem, zawsze znajdę budkę z piwem!
-
Po przekalkulowaniu kosztów śrub, zadecydowałem, że będę zamawiał z lokalnego rynku.
Ale przedtem wyposaże się w pryzmy i czujnik zegarowy
Obecnie kończę już projekt i zatrzymałem się na połączeniu kabli silników z kablem ekranowanym LIYCY. Jak łączycie je w swoich maszynkach? Kabelki z silnika mają ok. 15 cm, czy się je skraca, lutuje, łączy? Jest konieczność stosowania ekranu jak najbliżej silnika?
Jakie wtyczki-gniazda połączeniowe się stosuje, bo oglądając galerię niektórych użytkowników zauważyłem gniazda przypominające wtyki do CB radia
Ale przedtem wyposaże się w pryzmy i czujnik zegarowy

Obecnie kończę już projekt i zatrzymałem się na połączeniu kabli silników z kablem ekranowanym LIYCY. Jak łączycie je w swoich maszynkach? Kabelki z silnika mają ok. 15 cm, czy się je skraca, lutuje, łączy? Jest konieczność stosowania ekranu jak najbliżej silnika?
Jakie wtyczki-gniazda połączeniowe się stosuje, bo oglądając galerię niektórych użytkowników zauważyłem gniazda przypominające wtyki do CB radia

-
- Posty w temacie: 8
- Kontakt:
-
- Posty w temacie: 5
Ja mam silniki serwo DC. Kable zasilające przedłużyłem (dolutowałem), kable od enkoderów wymieniłem (odlutowałem badziewie, które było, i przylutowałem końcówki LIYCY do płytki z enkoderem). Całość jest podłączona do sterownika wtykiem/gniazdem mikrofonowym. Te ostatnie występują w 2 rozmiarach; do silników polecam te większe.
-
Pytanie konkursowe z dziedziny kable
Do zasilania i sterowania silnikiem krokowym odpowiedni będzie kabel:
Ten: Przewód sterowniczy LiYCY 4x0,5 300/300V -> link
czy ten: Przewód słaboprądowy Lapp Kabel UNITRONIC LiYCY 4 x 0,5 50V - > link
Do wygrania Pomógł

Do zasilania i sterowania silnikiem krokowym odpowiedni będzie kabel:
Ten: Przewód sterowniczy LiYCY 4x0,5 300/300V -> link
czy ten: Przewód słaboprądowy Lapp Kabel UNITRONIC LiYCY 4 x 0,5 50V - > link
Do wygrania Pomógł

Ostatnio zmieniony 29 kwie 2013, 19:08 przez pool82, łącznie zmieniany 1 raz.