kemot pisze: mozesz napisac jak to wyglada z kasa za ciecie u Ciebie. Nie chce psuc cen a nie mam pojecia ile to warte.Wogole nie bralem kiedys pod uwage takich uslug.
Dzieki na razie czolem pozdrawiam
U mnie wygląda to tak mam dwie piły pierwsza to ta duża druga to piła firmy Bomar
GD 230 ergonomic tnie do średnicy 230 mm ale nie polecam tej firmy niewiadomo czemu
taśmy pikają i to nie na spawach raz naliczyłem siedem takich pęknięć
kolega ma dwa identyczne takie modele i też nie jest zadowolony robi się to samo
chociaż on tnie głównie profile a ja pełne wałki od średnicy 20 mm do 200mm
powyżej tej średnicy tnie piła bramowa ta samoróbka
jeśli chodzi o taśmy i dostawców to zakup taśmy do dużej piły nie był problemem
co się założyło to zawsze się cięło chyba że taśma była źle zgrzana
przetestowałem kilkanaście firm i mogę powiedzieć z czystym sumieniem że najlepszy jest
SWORD a szczególnie jego taśmy AMADA hard nie pękają są lepsze od AWEXIM o trzydzieści procent
dopóki nie wiedziałem o swordzie najlepszymi taśmami jakie testowałem były taśmy z
aweximu ale one też pękały
Dalej ja tnę dużo jakieś 5 ton miesięcznie głównie wałki nawet ulepszone cieplnie do 300 HB
takie zamawiam z huty aby zaoszczędzić czas
taśmy jakie zamawiam chodzi mi o uzębienie podziałka duża piła 2/3 1/3
mała piła to 4/6 4/3 2/3 i tu trzeba pamiętać że nie tniemy jedną taśmą wszystkiego
tylko dobieramy uzębienie do średnicy rodzaju materiału czy pełnego materiału
lub profila czym mniejsza średnica materiału lub tniemy profil tym mniejsze uzębienie
są do tego specjalne tabele wiem że to trudne przy jednostkowej produkcji ale tak trzeba
inaczej to się mija z celem i będziemy co chwilę wymieniać taśmy ja czasem musze w czasie
jednej dniówki cztery razy zamieniać uzębienia póki nie zacząłem tego robić taśma nie wytrzymywała nawet dwóch dni teraz zamawiam 10 sztuk i mam spokój przez trzy miesiące
a tnę na dwie zmiany
Na kolegi miejscu to zaprosił bym przedstawiciela pomoże dobrać koledze taśmy
do kolegi potrzeb przeszkolą załogę poustawiają maszynę powiedzą którą rolkę
wymienić gdyby było coś źle przeprowadzą próby tak było ze mną
Jeśli chodzi o ceny to koledze za wiele nie pomogę bo przy moim obłożeniu
Nie świadczyłem usług kiedyś zlecałem cięcie i płaciłem od 89 do 122 zł za jedno cięcie
O średnicy 500mm ale jeśli kolega chce to mogę rozeznać temat popytać kolegów z
Innych zakładów
A czy kolega może zrobić fotkę swojej maszyny bo jestem bardzo ciekaw
Kolegi konstrukcji
PS
Tu aktualnie się męczę
https://www.cnc.info.pl/viewtopic.php?t=1706&start=45
POMOCY jak lepiej rozmieścić sterowniki
Aha czy ktoś z kolegów ma pomysł na fajne przełączniki sterownicze na pulpit