.... ja czasami schodzę na ,,stałe Z'' i nie widzę różnicy.kaleena pisze: .... Ważne są też parametry: skok linii śrubowej w otworze ....

@DRAGOO- wezwanie Serwisu i test ball-bar kosztuje.DRAGOO pisze:Parametry ma takie S=2600 F=200 zagłębianie 0.4 powierzchnia ładna głowica nie piszczy nie drży . Co do wytaczania to wiem że mogę ale jeśli będę miał kilka różnych dokładnych średnic do wykonania to będę miał dalej problem .
Aby się upewnić , że Ich interwencja jest konieczna wykonaj próby we własnym zakresie tak jak opisał to @-=JaNeK=- w tym temacie;

Mariusz.-=JaNeK=- pisze:Zacznę od tego, że nie jestem serwisantem więc moja wiedza z tego zakresu nie jest w 100% pewnaZależy jeszcze jaki luz
Wzdłużny (nie wiem czy to dobra nazwa) czy wsteczny. Pierwszy można sprawdzić dojeżdżając do jakiegoś przedmiotu z tej samej strony czujnikiem i sprawdzać czy są różnice w pozycji - my mamy do tego specjalny przyrząd z mitutoyo (parenaście płytek wzorcowych ustawionych w pewnej odległości). Taki luz może występować miejscowo (np w miejscu kolizji lub w obszarze w którym maszyna pracowała przez bardzo długi czas i nastąpiło wytarcie). Luz wsteczny sprawdzasz natomiast dojeżdżając do płytki wzorcowej raz z jednej strony raz z drugiej czujnikiem (w sytuacji idealnej powinien wskazać to samo z 2 stron - uwzględniając oczywiście grubość płytki).