Wyglada na to ze do slkejki Barussowi wystarczy.

A mi sie wszystko na tych zdjeciach nie podoba cała konstrukcja wyglada jak by była zrobiona z tego co było pod reka kolejna prowizorka bartusa gratulacjekostner pisze:nie podoba mi sie mocowanie walkoow jakies takie prowizoryczne zrobione z czegos co bylo pod reka pozatym nie wydaje mi sie aby to mocowanie bylo dobre. Plus tego mocowania to bezproblemowo ustawisz os barmy. Jezeli silniki beda dobrze zestrojone to bedzie fajnie dzialalo. Ciekaw jestem tylko konstrukcji belki bramy i zamocowania osi Z przy tej rozpietosci bramy Z bedzie miala kosmiczne ugiecie.
w jaki sposob jest walek pozycjonowany w ceowniku i w jaki sposom ma on byc "zablokowany" w kierunku poprzecznym jesli owe podpory dzialaja tylko osiowo?bartuss1 pisze:aha, do wałków podpory skrajne wykonane z plastrów pręta fi65 nacięte celem ścisnięcia walka i otworki nagwintowane, dodatkowo walek pozycjonowany jest w ceowniku, także podpory w zasadzie dzialają osiowo i naprężająco dla walka,
Misiek takie wypowiedzi zachowaj dla siebie to nie konkurs pieknosci zeby ci sie podobalo. Podaj konkretny argument jak krytykujesz. Zbuduj cos sam pokaz i zobaczymy jaki jestes wiracha.Misiu15go pisze:A mi sie wszystko na tych zdjeciach nie podoba cała konstrukcja wyglada jak by była zrobiona z tego co było pod reka kolejna prowizorka bartusa gratulacje