Ploter frezujący
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 3
- Kolego ,czytam ze zrozumieniem lecz zrozumiec nie mogezoltan40 pisze:Chciałbym uzyskać 0.05 mm ale minimum to jest właśnie 0.1mm, na początku wątku to napisałem więc wystarczy czytać ze zrozumieniem

Żeby coś wynaleźć wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu.

-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 11
- Kontakt:
No cóż, wydaje mi się że jest to kwestia ilości obrotów wrzeciona i prędkości posuwu, odpowiednie zgranie tych parametrów i powinno być dobrze. Wiem skadinąd, że takie systemy działają całkiem sprawnie. Ponadto chylę czoła przed przenikliwością kolegi, tak, maszynka ma ciąć wykrojniki, pertinaxy tudzież formy do przetłaczania.pit pisze:drugie to dochodzi ugięcie freza

[ Dodano: 2013-01-11, 11:08 ]
Przepraszam, nikogo nie chciałem urazić, ale nigdzie nie napisałem o dokładności 0,01. Każda wasza rada jest dla mnie bezcenna i staram się czytać i rozumieć jak najdokładniej co do mnie piszecieKolego ,czytam ze zrozumieniem
Czy mógłbyś nieco uzasadnić wypowiedź, producent zapewnia dokładność maszyny na poziomie 0.1 mmKAJOS pisze: to napewno zakup maszyny z linku nie spełni Twych oczekiwań.
I tutaj kolega porusza bardzo interesującą kwestięKAJOS pisze:17000PLN jakby dobrze zakrecił to by zbudował

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Przejedź sie do producenta, zabazuj frez na stole w jednym rogu, podnieś wspomnianą dyszke, wpisz kod na przejazd w drugi róg stołu, włącz wrzeciono i czekaj kiedy sprzedawca rzuci sie na e-stopa w tępie szybszym niz murzyn uciekający przed lwem.zoltan40 pisze:Czy mógłbyś nieco uzasadnić wypowiedź, producent zapewnia dokładność maszyny na poziomie 0.1 mm
Zajrzyj w ten temat, da obraz dokladnosci tego typu konstrukcji (potem zajrzyj na allegro w opis maszyny)
https://www.cnc.info.pl/topics60/ploter ... t41752.htm
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 11
- Kontakt:
Ten pomysł też mi przeszedł po głowie, ale bardzo szybko się ulotnił, kiedy zobaczyłem ceny płyt traserskichursus_arctos pisze:zmontować maszynę na płycie traserskiej

[ Dodano: 2013-01-11, 16:00 ]
http://allegro.pl/stol-plyta-traserska- ... 11084.html
aż w dołku ściska