Taki 5-cio metrowiec to by mi całą jedną ścianę zajął. Aż takiej produkcji to nie planuję.
w co wyposażyć warsztat
-
niesubordynowan
Autor tematu - Stały bywalec (min. 70)

- Posty w temacie: 12
-
Mariuszczs
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 6
-
IMPULS3

- Posty w temacie: 3
Złomy jak złomy, ale jeśli kolega nie jest nieśmiałyniesubordynowan pisze:Czyli warto poznać kilku właścicieli złomowisk i odwiedzać ich na bajerę![]()
-
Mariuszczs

- Posty w temacie: 6
TR jest wolnoobrotową ale super maszyna:
http://allegro.pl/tokarka-i2874673164.html
Sprzęgiełko hamuje w miejscu przy gwintoaniu , łoże na 3 pryzmach. Ogólnie wszystko poręczne w porówaniu np do TUC.
http://allegro.pl/tokarka-i2874673164.html
Sprzęgiełko hamuje w miejscu przy gwintoaniu , łoże na 3 pryzmach. Ogólnie wszystko poręczne w porówaniu np do TUC.
-
niesubordynowan

Nie znam zbyt wielu warsztatów, które by były skore wspomóc mnie tanim sprzętem (nie obracam się w takich kręgach zawodowych), a i tokarza znam tylko jednego, ale w życiu nie zamieniłem z nim słowa poza dzień dobry.
Ta maszynka z ostatniego posta już sprzedana. Wielkie to coś. Przy 2 tonach chyba trudno z transportem. No i zastanawia mnie, czy te domy za oknem są parterowe, czy może ktoś to targał na poddasze
Ta maszynka z ostatniego posta już sprzedana. Wielkie to coś. Przy 2 tonach chyba trudno z transportem. No i zastanawia mnie, czy te domy za oknem są parterowe, czy może ktoś to targał na poddasze
-
creative1agh
- Specjalista poziom 1 (min. 100)

- Posty w temacie: 1
Kilka porządnych prętów lub rur pod spód jako rolki, brecha - i jazda.
A jak grząsko - po deskach - W ubiegłym roku po trawniku i lekkim błocie przejeżdżaliśmy szlifierką SWB 25 - ok 40m. To już jest pewna sztuka, bo ma nieregularny kształt i pod spodem nie jest równa, tylko ma po obwodzie wargę, na dodatek z przerwami. Daliśmy radę. Do tego dwa porządne progi w drzwiach i lekka górka jako dodatkowe utrudnienie.
Wiertarka koordynacyjna była wsuwana do warsztatu przez drzwi po blasze 1mm - luz pod górną belką drzwi - ok 5 mm
Byle nie na siłę, a sposobem - wszystko się da przestawić.
-
niesubordynowan

-
MACIUS20
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)

- Posty w temacie: 1
Chyba Kolega mial na mysli TUE-35 tam trzeba wrzeciono moze i wyjmowac, i jest glosna napewno, ale czytalem ten temat i byl chyba link wstawiony do TUE-40, a to zupelnie inna bajkahaski pisze:z TUE to się zastanów bo ma kilka wad żeby paski klinowe wymienić musisz całe wrzeciono wyjąć
Tue 40, WS-15, FDA-16 ;D i pare innych gratów...