Zestaw kluczy nasadowych

Planujesz zakup sprzętu do warsztatu, masz problem z maszyną tu możesz o tym porozmawiać - nie tylko maszyny CNC

spawacz21
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 1

Post napisał: spawacz21 » 19 gru 2012, 17:51

Ja mam już kilka łądnyh lat zestaw COVAL'a. Bardzo fajne narzędzia. Mega zjerąbiste są gedore, ale to już wyższa cena. YATO bym nawet wrogowi nie polecił. TO samo co TOYA czyli zakupy zrobisz niczym w tesco... Pozdrawiam i Wesołych Świąt Panowie(i Panie ;) )

Może POMÓGŁ Ci mój post?
Pozdrawiam spawacz21

Tagi:

aviator
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 4

Post napisał: aviator » 19 gru 2012, 18:09

Klucze płaskie oraz oczkowe odgięte z Yato w nazwie dla mnie rewelacja. Mam oba komplety od 6 do 32. Kupiłem kilka ładnych lat temu na sztuki od polskiego dystrybutora. Pamiętam, że były wtedy równolegle dwie rodziny tych narzędzi różniące się symbolem i ceną. Wizualnie wyglądały identycznie. Ponieważ zakup był do warsztatu to zainwestowałem w droższe. Nie żałuję, narzędzia bardzo dobrze wykonane. Klucze są bardzo twarde i ciężkie, pomimo że są smukłe. Wszystkie trzymają wymiary, płaskie nie odkształcają się (a czasami trzeba przedłużyć rurką). Do dnia dzisiejszego żaden nie został uszkodzony. Nie wiem czy obecnie także mają w ofercie dwie linie jakościowe. Jeśli tak to polecałbym dołożyć do tych droższych.

Mateusz-M
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)

Post napisał: Mateusz-M » 19 gru 2012, 18:11

Witam.
Dozbieraj trochę i kup jakiś zestaw z bety, wytrzyma dwa pokolenia twojej rodziny :grin:
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika

Mat3ys
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: Mat3ys » 19 gru 2012, 19:28

Używam narzędzi YATO zestawy i inne zwykłe narzędzia kombinerki itp i jedynie narzekać mogę na bity z zestawu wykrętaka udarowego. Raz walnąłem młotkiem i bit pękł reszta bez problemu.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika

sajgon
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2

Post napisał: sajgon » 19 gru 2012, 20:49

Knajcik pisze:PS Tyle jest różnych firm i kombinacji, że człowiek głupieje:)
No tak opcji jest sporo , koledzy już co nieco podpowiedzieli .
Z mojej strony polecam proxxona.
Na różne sposoby próbowałem i nie umiem popsuć :razz:
Pozdrawiam , Michał. ;)

Awatar użytkownika

Mat3ys
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: Mat3ys » 19 gru 2012, 21:03

Mam tez jeszcze śrubokręty i kilka płasko oczkowych z covala też polecam.

yorri
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki

Post napisał: yorri » 20 gru 2012, 13:07

Ja ze swojej strony powiem tylko tyle, że również od dłuższego czasu szukam porządnych kluczy nasadowych za rozsądne pieniądze. Z tego co sam poczytałem na wielu forach to ludzie polecają zestaw honiton 94 elementy - takie jak przedstawił aviator. Teraz ten zestaw kluczy jest w nowej czarnej walizce. Są dwa rodzaje tego zestawu - jeden ma wałek giętki, a drugi nie. Sporo osób pisało, że honitona używa kilka lat i nic się nie dzieje, natomiast w Yato szybko pada mała grzechotka i pękają imbusy. To co polecają koledzy też jest dobre, ale cenowo wychodzi drożej. Ja zdecydowałem się na honitona i już się nie mogę doczekać świąt i tego zestawu pod choinką :mrgreen:

satsun
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 2

Post napisał: satsun » 20 gru 2012, 14:29

Za taką cenę tak na dobrą sprawę mówimy o podobnej jakości, miałem styczność z yato, honitonem i innymi tańszymi zestawami, większość taka sama. Znam osobę co na co dzień korzysta z zestawu yato i jedyne uwagi to słabej jakości małe bity oraz mała grzechotka. Reszta już przez ponad rok używana i bez zastrzeżeń. I mówimy tu o codziennej pracy przy ciężarówkach, ale narzędzi należy używać też z głową bo czasem ludzie zakładają metrową rurę na grzechotkę i dziwią się, że potem nie działa.
Wiadomo tańsza półka to nie jest coś co można porównać na przykład z gedore, stahlwille, facom, wiha, wera czy inne, ale tutaj za narzędzie płacimy przynajmniej 3 razy tyle i mamy to na wieki, czasem warto zapłacić mniej a mieć więcej narzędzi gorszej jakości jeśli nie używamy ich codziennie.

A co do pytania założyciela tematu to ja bym się zastanowił nad yt-3879, co prawda masz cenę rzędu 300zł ale dostajesz więcej narzędzi w tym nasadki torx.

251mz
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 3

Post napisał: 251mz » 20 gru 2012, 15:28

satsun pisze:I mówimy tu o codziennej pracy przy ciężarówkach, ale narzędzi należy używać też z głową bo czasem ludzie zakładają metrową rurę na grzechotkę i dziwią się, że potem nie działa.
kurde no bez przesady , ale nasadka 10mm i mała grzechotka z zestawu.
objechało mi się w srodku po 50 śrubach w motocyklu.
mam jeszcze nasadki z zestawu noname z francji przywiezionego 10 lat temu i nasadka 10tka używana 100x wiecej i prawie jak nowa :)

Może to yato to taka loteria jaka im stal się trafi na klucz...

Autor tematu
Knajcik
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 6

Post napisał: Knajcik » 20 gru 2012, 17:42

A jakie polecacie firmy profesionalne (używane przez warsztaty)?

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „WARSZTAT”