Według mnie to więcej marudzisz niż robisz.Mariuszczs pisze:....
Kto ci zabrania założyć własna firme i zarabiać kokosy?
Możesz isć na lekarza, prawnika, geodetę, dentystę czemu tego nie zrobisz tylko jęczysz i marudzisz?
Postaraj się o prace serwisanta w Mazak, DMG, Bystronik też kupę $ idzie zarobić lub sam serwisuj maszyny.
Możesz zająć się grafiką, strony www tworzyć, administrować strony i sklepy.
Nie wiem, zbieraj grzyby w sezonie, susz i sprzedawaj na allegro, żurawiny zbieraj (dziewczyna moją nawet 500 - 700zł tygodniowo na tym zarabia.)
2zł kolekcjonerskie z NBP kupuj i sprzedawaj na allegro, też idzie 200 - 300zł zarobić.
Przecież państwo nawet dopłaca tym, którzy chcą otworzyć firmę. Czemu nie spróbujesz?
Tylko umiesz wytykać szefowi? Aż taki zazdrosny? Żal mi takich ludzi co sobie w życiu nie umieją poradzić. Tylko zazdrość i cwaniactwo.
Płaczesz że za mało dostajesz a zwolnić się nie chcesz. Dlaczego? Bo pewnie nigdzie indziej nikt więcej ci nie da za twoje umiejętności.
Za granicę możesz pojechać, patrz ile operatorów potrzebują, nawet na forum pełno ofert. Tam zarobisz spokojnie te 4000 - 5000zł na rękę.
Więc kompletnie nie rozumiem twoich narzekań.
A jak umiesz tylko stękać na forum i wciskać "zielony guzik" to nie marudź że dostajesz 1500zł na wypłatę, bo sam ci więcej bym nie dał.
"Pieniądze leżą na ulicy, tylko trzeba umieć się po nie schylić."
Wydaję mi się że od kilku dni piszemy w kółko o tym samym.