Frezarka 500x300 - początki budowy
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 18
Według sprzedawcy:
Spec:80*180mm(Middle body Diameter 80mm*180mm)
Power:1.5KW
Voltage:220V
Frequency:0-400HZ
Speed:0-24000RPM
ER11 collet chuck Water-cooled
Runout off:Less than 0.005mm
Grease lubrication
Jakość wykonania bardzo dobra, do tego bardzo fajny falownik ze sporą ilością wejść. Można ustawiać sobie dane prędkości pod przyciskiem, bądź też sterować potencjometrem, łatwe przyłączenie grzyba. Na pewno więcej opcji niż w kresie
. Jak przyjdą przewody w ekranie, poskładam wszystko i opiszę coś więcej
Ogólnie mój pierwszy międzynarodowy zakup i wiem że na pewno będę kupował częściej. Wystarczy tylko zrobić wirtualną kartę kredytową (5min ze strony www banku), powiązać wszystko z paypalem. Kontakt lepszy niż z nie jednym aledrogowiczem
Spec:80*180mm(Middle body Diameter 80mm*180mm)
Power:1.5KW
Voltage:220V
Frequency:0-400HZ
Speed:0-24000RPM
ER11 collet chuck Water-cooled
Runout off:Less than 0.005mm
Grease lubrication
Jakość wykonania bardzo dobra, do tego bardzo fajny falownik ze sporą ilością wejść. Można ustawiać sobie dane prędkości pod przyciskiem, bądź też sterować potencjometrem, łatwe przyłączenie grzyba. Na pewno więcej opcji niż w kresie

Ogólnie mój pierwszy międzynarodowy zakup i wiem że na pewno będę kupował częściej. Wystarczy tylko zrobić wirtualną kartę kredytową (5min ze strony www banku), powiązać wszystko z paypalem. Kontakt lepszy niż z nie jednym aledrogowiczem
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
Kress ma tylko dwie zalety: prostotę i cenę - za 700zł dostajesz 1kW
Poza tym ma wady: nietypową tuleję, hałas i trudne lub słabe mocowanie (o ile za kołnierz łatwo go złapać, to drugi punkt mocowania właściwie nie istnieje).
Do prostej maszynki owszem, nadaje się, ale na dłuższą metę chińczyk lepszy. Trochę sobie pluję w brodę, że nie poszedłem w tę stronę - odstraszyło mnie kupowanie za granicą oraz (bardziej) konieczność budowy instalacji wodnej.
Poza tym ma wady: nietypową tuleję, hałas i trudne lub słabe mocowanie (o ile za kołnierz łatwo go złapać, to drugi punkt mocowania właściwie nie istnieje).
Do prostej maszynki owszem, nadaje się, ale na dłuższą metę chińczyk lepszy. Trochę sobie pluję w brodę, że nie poszedłem w tę stronę - odstraszyło mnie kupowanie za granicą oraz (bardziej) konieczność budowy instalacji wodnej.
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 1
Tutaj wątek poświęcony "mokremu chińczykowi" trwałości tego wrzeciona.padus pisze:Jakie mają opinie łożyska w chińczykach? Czy przy normalnej pracy (ok 2 godz. dziennie w drewnie) wytrzymają trochę?
Najbardziej obawiam się awarii ponieważ z serwisem chyba jest kłopot.
https://www.cnc.info.pl/topics63/mokre- ... t35905.htm
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 18
Proszę o poradę jakie śruby będą odpowiednie. Kulowe z nakrętką pojedynczą? Czy trapezowe i robić kasowanie luzu na dwóch nakrętkach? Opcja podwójnej kulowej raczej nie wchodzi w grę ze względu na cenę. Rozmiar śrub raczej 16x4, 16x5, bloki łożyskujące typu BK BF.
[ Dodano: 2012-12-05, 23:40 ]
Ostatecznie przeboleję cenę podwójnych kulowych nakrętek, i to chyba będzie najlepsze wyjście.
[ Dodano: 2012-12-05, 23:40 ]
Ostatecznie przeboleję cenę podwójnych kulowych nakrętek, i to chyba będzie najlepsze wyjście.