Było na obu zboczach. Inne przerwania - a jakże, są. Ale mam wrażenie, że tam problemy dotyczyły jakiegoś syfienia na liniach enkoderów - przerwania chyba leciały nie koniecznie wtedy, kiedy powinny.Powracając do EXTI , czy przerwanie było generowane od dwóch zboczy impulsu A i B ? Bo jeżeli tak to to tylko błąd w priorytetach lub mógł zakłócić poprawną pracę. Tzn. przerwania o wyższym priorytecie trwają dłużej niż najkrótszy impuls
Na razie jedynym elementem, który się istotnie grzeje jest 7805. Tranzystory nie są nawet letnie (no dobra, jeden jest - ten, który jest najbliżej 7805). Bardziej się boję o ścieżki - chyba powinienem użyć PCB 2x35um (obecnie mam 18um). Oczywiście mogę jeszcze pokombinować z przeorganizowaniem tranzystorów po jednej stronie płyty.A wytrzyma wszystko termicznie ? Bo to jest ograniczeniem ( poza kosztami).
Generalnie płytka PCB jest jednak tańsza składnikiem niż pozostałe - ja wolę większą płytkę niż kombinowanie z chłodzeniem i elementami z dwóch stron.
Co do tańszości płytki - w przypadku zamawiania prototyp jest dość drogi. Przy robieniu w domu - mam problem z dużymi płytkami - trudniej się laminuje maski itp, no i cena też jest niemała. Wychodzi ok. 90-100 zł za A4 przy założeniu, że wszystko wyjdzie za pierwszym razem.