tuxcnc pisze:ArturM pisze:Jak jesteś taki super-hiper-cwaniak
U Was to rodzinne ?
Mądrość czy dowcip? Ale chyba i jedno i drugie rodzinne - fajnie, nie?
Od zamykania systemu są odpowiednie skrypty w /etc/init.d i /etc/rc*.d, nie potrzeba robić takich kretynizmów jak napisałeś.
Nie, naprawdę? Zawsze mnie zastanawiało po to ten katalog jest
Chcesz, to sobie dopisz /etc/init.d/linuxcnc i ustal co ma robić przy starcie, a co przy zamknięciu systemu.
Nie mam czasu się śmiać bo dzieci musze kłaść spać. Po kiego grzyba mam robić skrypty w init.d do programu w userspace? Do terminala-gnome i do gedita tez mam se zrobić?
Jakbyś czytał to byś przeczytał że zamykany grzecznie działa 100 na 100. - i to nie jest zagadka - nawet dla mnie.
Mi się nie nudzi, mam inne ciekawsze zajęcia i będę klikał w krzyżyk w górnym lewym rogu, bo to działa tak, jak potrzebuję.
No i wyobraź sobie, że tak samo to działa i mi, i mojej pięcioletniej córce.
Ale ja nie wiem czy warto zakładać wątki i snuć dywagacje o działaniu krzyżyka w rogu okienka.
Zamknąć krzyżykiem to każde dziecko potrafi - a ja jestem półcwaniak i chce zamykać grzybem. I pytanie jest: czemu czasem działa, a czasem nie - potrafi działać 100 na 100, a wystarczy zrobić upgrade, zmienić prawa do pliku i przestaje działać. To jest zagadka, a nie jakieś tam krzyżyki w rogu.