Konstrukcja frezarki CNC, stół krzyżowy
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
To jest chyba teraz takie absolutne minimum, jeśli myśli się o w miarę sensownym frezowaniu aluminium.fiuzi pisze:Czy potrzebne mi są silnki 1,9 Nm?
Ja 6 lat temu w tej cenie kupowałem swoje silniczki 0.8Nm, tylko że wtedy ciężko było dostać cokolwiek innego poniżej 150zł za sztukę. Ceny były kosmiczne.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
http://allegro.pl/sprzeglo-klowe-cnc-be ... 68384.html
A jak ma być po taniości to kawałek węża ogrodowego plus opaski
A jak ma być po taniości to kawałek węża ogrodowego plus opaski

Scientists dream about doing great things. Engineers do them.
James A. Michener
James A. Michener
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 31
Dla wszystkich zainteresowanych, niestety nie robiłem zdjęć, ale posłużę się renderami 
Elementy nośne stolika są już poskładane i sprawdzone. W uchwytach na łożyska czekają mnie jutro poprawki, samo mocowanie na wcisk nie jest w 100% pewne, bo trafiają się łożyska w dolnej granicy tolerancji i chodzą sobie suwliwie. Silniki zakupiłem z omawianej wcześniej aukcji, sprzęgło na początek zrobimy z węża ogrodowego i opasek
oczywiście z możliwym przejściem na normalne kłowe. Śruby trapezowe będą w tym tygodniu zataczane... Do szczęścia brakuje mi jeszcze nakrętek trapezowych z poliamidu
Pozdrawiam

Elementy nośne stolika są już poskładane i sprawdzone. W uchwytach na łożyska czekają mnie jutro poprawki, samo mocowanie na wcisk nie jest w 100% pewne, bo trafiają się łożyska w dolnej granicy tolerancji i chodzą sobie suwliwie. Silniki zakupiłem z omawianej wcześniej aukcji, sprzęgło na początek zrobimy z węża ogrodowego i opasek

Pozdrawiam

-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 31
Prosiłbym o wyrażenie opinii na temat tych dwóch sterowników zintegrowanych:
Sterownik silnika krokowego 3 osie 3A 50V CNC
Sterownik silnika krokowego 3 osie CNC
Osobiście byłbym bardziej skłonny do tego pierwszego, ale nie mam na tym polu doświadczenia. Do sterownika będą podpięte 3 silniki 1,8Nm 3A.
Sterownik silnika krokowego 3 osie 3A 50V CNC
Sterownik silnika krokowego 3 osie CNC
Osobiście byłbym bardziej skłonny do tego pierwszego, ale nie mam na tym polu doświadczenia. Do sterownika będą podpięte 3 silniki 1,8Nm 3A.