U mnie pierwszy egzemplarz wybuchł bez podłączenia silnika - pracując na sucho

Był przylutowany - musiał się w transporcie obluzować. Te SMD źle znoszą poprzeczne naprężenia które mu poczta zafundowała.lu-dzik pisze:Poprawiłem nieprzylutowany kondensator
No to trzeba poprawić schemat referencyjny - duży kondensator , może diody do zasilania/masy ?lu-dzik pisze:to pojawiają się impulsy w zasilaniu kilkuwoltowe. Tu trzeba zrobić porządek
Niby nie bo brakuje kropki. Nie wiem jak w wersji ostatecznej. NIe mogę podejrzeć bo nie chcę mi się instalować Eagle PCB. Jednak na płytce którą mam jest OK.piotr_olbrysz pisze:na schemacie VSA2 nie jest podłączone do reszty
Tu niestety kłaniają się ograniczenia prądowe PIC'a - dokładny podzielnik oznacza wysoką częstotliwość pracy i stosunkowo duzy pobirany prąd pracy z regulatora liniowego L6474 (grzeje się za bardzo)lu-dzik pisze:Baud też trochę inny bo pic daje 4900
Na jakim silniku ?lu-dzik pisze:Narazie udało mi się nie spalić ani nie nagrzać układu.
l6474_storage_data.registers[easySPIN_TVAL] = ((inputs & 0x0F) + 1 ) * 8;lu-dzik pisze:tabilny przy ustawieniu prądu 1=off 2=on 3=on 4=off. Jarku czy to prąd 1.5A??
Trzeba by dać MLCC 10uF / 50Vlu-dzik pisze:NIe mogę wejść na wyższe napięcia, bo tantala mam na 20V w tej chwili nie mam niczego lepszego.